Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας

Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας

Στη δικαστική κρίση για την προφυλάκιση του βάρυνε και το ότι παρέμενε χθες επί πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές αρχές, που τον αναζητούσαν ανεπιτυχώς

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες 19 Ιουνίου, σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Ο 52χρονος δικηγόρος εμφανίστηκε στην Αστυνομία χθες το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια, από όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πήρε τον δρόμο για την φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, που αποτελεί την πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας, γνωστή και ως VIP. Εκεί θα παραμείνει μέχρι να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού της συζύγου του. Στη δικαστική κρίση για την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, βάρυνε και το ότι ο δικηγόρος παρέμενε χθες επί πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές αρχές, που τον αναζητούσαν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά τη μήνυση της συζύγου του.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου «αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου, δεν εντοπίστηκε σε διάφορα σημεία στα οποία αναζητήθηκε, δεν καταφέραμε να έχουμε επικοινωνία μαζί του, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλλήνης. Βέβαια εκεί, επειδή είχε εκδοθεί ήδη το ένταλμα σε βάρος του, υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα και πραγματοποιείται σήμερα η μεταγωγή του και δεν πραγματοποιήθηκε εχθές, όπως θα έπρεπε στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα».

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα υπέβαλε χθες τα ξημερώματα μήνυση σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τους όρους, γιατί πήγαν στο σπίτι της η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ένας δικηγόρος και έβαλαν το κλειδί στην πόρτα, αλλά και γιατί προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της στέλνοντάς της μηνύματα. Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους, από εσάς, να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν, θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».