Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του – «Θα πληρώσω για το λάθος μου»

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του – «Θα πληρώσω για το λάθος μου»

Η ανακρίτρια έκρινε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλλει, καθώς παρενόχλησε μέσω της πρώην συζύγου του την Σοφία Πολυζωγοπούλου και δεν μπορούσε να εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές

Παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ο Απόστολος Λύτρας, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε: «Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδεΛφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα, ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της δικαστικής λειτουργού για την έκδοση εντάλματος αφορούσε το χθεσινοβραδινό περιστατικό με την μετάβαση στο σπίτι του ποινικολόγου και της συζύγου του και παθούσας, της πρώην συζύγου, της κόρης του κ. Λύτρα και δικηγόρου συνεργάτη του γραφείου του, με στόχο να πάρουν πράγματα του κατηγορούμενου, το οποίο κατέληξε με μηνύσεις από την πλευρά του θύματος του ξυλοδαρμού.

Ο ποινικολόγος ήταν καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του είχε επιβάλει, αφήνοντας τον πριν από δύο24ωρα ελεύθερο, αλλά και γιατί θεώρησε ότι πλέον είναι ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία από χθες το βράδυ έχει ενημερώσει, ότι τον αναζητά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν τον έβρισκε.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα, με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση. Επί της ουσίας, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του Αποστόλου Λύτρα, ότι από χθες το βράδυ έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και γι’ αυτό ενημερώθηκε επίσημα από τη δικογραφία που της εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.