Συγκλονιστική η περιγραφή του αστυνομικού για τις αντεγκλήσεις της πρώην και νυν συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Συγκλονιστική η περιγραφή του αστυνομικού για τις αντεγκλήσεις της πρώην και νυν συζύγου του Απόστολου Λύτρα

«Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», της είπε η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνεται και η κατάθεση του αστυνομικού που το βράδυ της Τρίτης βρισκόταν έξω από το σπίτι της δικηγόρου και νυν συζύγου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, όταν έφτασαν εκεί η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα η κόρη και ο συνεργάτης του.

Ο αστυνομικός μιλά για την άφιξη του δικηγόρου συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα αλλά και των δυο γυναικών.

«Τους ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντας τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με το γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο» αναφέρει ο αστυνομικός και συνεχίζει λέγοντας πως το νεαρό κορίτσι με τα κλειδιά άνοιξε την αυλόπορτα «για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντας μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματα της».

«Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας ο όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;»

Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα μένει εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς» καταθέτει ο αστυνομικός ο οποίος αναφέρει πως τελικά ακολούθησαν τις οδηγίες του. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως οι ανώτεροι του τον ενημέρωσαν ότι έχουν λάβει σήμα από κουμπί πανικού.

«Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κ. Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησίασαν και οι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις μεταξύ τους…» λέει ο αστυνομικός ο οποίος περιγράφει τι είπαν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα λέγοντας:

«Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;» είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε «γιατί έρχεστε εδώ; Δε βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;».

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η κ. Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση. Την σήκωσα στην αγκαλιά μου και την μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα με λίγο νερό».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου