Καλλιακμάνης: Αυτός είναι ο λόγος που η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα πάτησε το panic button – Το απειλητικό μήνυμα και οι μηνύσεις

Καλλιακμάνης: Αυτός είναι ο λόγος που η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα πάτησε το panic button – Το απειλητικό μήνυμα και οι μηνύσεις

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως ανέφερε την Τετάρτη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών, Γιώργος Καλλιακμάνης, χθες βράδυ η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με το ένα από τα παιδιά τους, μπήκαν στην αυλή να χτυπήσουν το κουδούνι του σπιτιού της 37χρονης δικηγόρου, η οποία τους αντιλήφθηκε και πάτησε το panic button, ενώ στη συνέχεια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Όπως έγινε γνωστό, το 37χρονο θύμα υπέβαλε μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης στην πρώην σύζυγο του ποινικολόγου, όπως και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα.

Μάλιστα, ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι η 37χρονη μήνυσε τον σύζυγό της και για απειλητικό μήνυμα που έστειλε στο κινητό της.

 

Εντωμεταξύ, ερωτήματα προκλήθηκαν μετά τις συγκεκριμένες πληροφορίες, καθώς στο σπίτι της έχει διατεθεί περιπολικό για 24ωρη φύλαξη.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, εξήγησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως υπήρχε και περιπολικό μέχρι να εισέλθει στην οικία ο αστυνομικός (σ.σ. που ήταν μέσα σε αυτό), είχαν φτάσει και άλλες δυνάμεις από την Άμεση Δράση.

«Μεταφέρθηκαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα, έχουν υποβληθεί μηνύσεις», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζοντας πως κρατείται ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη το οποίο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα που μετέβη στην οικία του ποινικολόγου συνοδευόταν από έναν δικηγόρο σε βάρος του οποίου έχει επίσης υποβληθεί μήνυση, όπως και κατά του ποινικολόγου.

«Δεν γνωρίζω εάν έχει συλληφθεί ακόμη ο κύριος Λύτρας», σημείωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου εξηγώντας ότι έχει ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία.

«Δεν υπάρχει λόγος να νομίζει ο κόσμος ότι μεταχειριζόμαστε διαφορετικά κάποιους»

Η κ. Δημογλίδου μίλησε νωρίτερα και στο Mega και αναφερόμενη στο θέμα και το χρονικό της υπόθεσης, και απαντώντας στα περί διαφορετικής μεταχείρισης του δικηγόρου σε σύγκριση με άλλους κατηγορούμενους από την Αστυνομία, ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νομίζει ο κόσμος ότι μεταχειριζόμαστε διαφορετικά κάποιους ανθρώπους από κάποιους άλλους. Για εμάς, όλοι οι δράστες και όλα τα θύματα είναι ίσοι».

Για το συμβάν σημείωσε συγκεκριμένα: «Εκείνο το βράδυ ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης από τον γιατρό ο οποίος εφημέρευε και ο οποίος εξέτασε τη συγκεκριμένη γυναίκα η οποία έφτασε τραυματισμένη. Όταν έφτασε το περιπολικό με το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, κανένας από τους δύο αστυνομικούς, δεν αναγνώρισε κανέναν από το ζευγάρι. Ρώτησαν ποιος κάλεσε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ο γιατρός ανέφερε ότι κάλεσε ο ίδιος καθώς υπάρχει ένα ζευγάρι που η γυναίκα είναι αρκετά τραυματισμένη, και οι δύο υποστηρίζουν ότι η γυναίκα είχε ένα ατύχημα από πτώση στην σκάλα ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα τραύματα δεν μπορεί να έχουν προέρθει από ένα τέτοιο ατύχημα, έχει χτυπηθεί από άνθρωπο».

«Στο νοσοκομείο υπάρχει μια ένταση, παρούσες είναι και δύο νοσηλεύτριες και η ενήλικη κόρη του κ. Λύτρα. Ρωτούν τον γιατρό αν επιθυμεί να καταθέσει στους αστυνομικούς, το δέχεται ο γιατρός, ενημερώνεται το κέντρο της Άμεσης Δράσης, ο γιατρός αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο καθώς υπάρχει εφημερία και φυσικά δεν μπορεί να αποχωρήσει και η τραυματισμένη γυναίκα η οποία χρήζει νοσηλείας. Ενημερώνεται το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να φτάσει περιπολικό. Μέχρι στιγμής, ο ισχυρισμός και του θύματος και του δράστη είναι ότι πρόκειται για ατύχημα. Η προανακριτική δικογραφία που σχηματίστηκε από εμάς, οι αναφορές που έχουμε μέσα είναι για ατύχημα, ενώ ο μόνος που αναφέρει ότι το θύμα έχει χτυπηθεί από πρόσωπο είναι ο γιατρός», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου, η ομολογία του γνωστού δικηγόρου για ξυλοδαρμό, έγινε κατά την ανάκρισή του, ενώ η σύλληψή του έγινε εντός του αστυνομικού τμήματος στο οποίο είχε μεταβεί, μετά από εντολή εισαγγελέα.

«Ο άνθρωπος αυτός απομακρύνεται από το νοσοκομείο. Σε όλη τη διαδικασία ήταν απόλυτα συνεργάσιμος. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο κ. Λύτρας, μαζί του βρισκόταν και η κόρη του γι’ αυτό χρησιμοποίησε το όχημά του. Επιβιβάστηκε στο όχημά του με την κόρη του, δεν ήταν κρατούμενος. Φτάνει στο τμήμα, στη συνέχεια αποχώρησε η κόρη του, φτάνει το περιπολικό του γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στο νοσοκομείο, καταθέτουν και το θύμα και ο γιατρός, ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας και διατάσσει τη σύλληψη του δράστη, ζητά γνωμάτευση από τον γιατρό και την ένορκη κατάθεσή του και καταθέσεις από τους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στο νοσοκομείο και στη συνέχεια συλλαμβάνεται ο κ. Λύτρας εντός του αστυνομικού τμήματος».

Μέχρι τότε, κανείς δεν γνώριζε την ιδιότητά του, όπως λέει η ίδια.

«Η ιδιότητά του χρειαζόταν να αναφερθεί μόνο στον αξιωματικό υπηρεσίας καθώς όταν συλλαμβάνεται ένας δικηγόρος ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας».