Βυθίστηκε το ελληνόκτητο πλοίο Tutor που είχε δεχθεί δύο επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Βυθίστηκε το ελληνόκτητο πλοίο Tutor που είχε δεχθεί δύο επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Το πλήρωμα είχε διασωθεί από καταδρομικό σκάφος, αλλά ένα μέλος παραμένει αγνοούμενο

Βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης το ελληνόκτητο πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί την περασμένη εβδομάδα από δύο επιθέσεις των Χούθι, ανακοίνωσε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO)

Το Tutor, το οποίο ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping, ήταν τελευταία γνωστό ότι εξακολουθούσε να επιπλέει, παρόλο που τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο ενώ ένα μέλος του πληρώματός του αγνοείτο.

Οι υπεύθυνοι της Evalend σε επικοινωνία του ΑΠΕ -ΜΠΕ δεν ήταν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Ο UKMTO επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές αρχές είχαν εντοπίσει συντρίμμια και πετρέλαιο στην τελευταία γνωστή θέση του πλοίου.

Το 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου αγνοείτο.

Το Tutor είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχανοστάσιό του και συνέχιζε να παίρνει νερά, αναμένοντας βοήθεια από δύο μεγάλα ρυμουλκά.

Το «Gladiator» έφθασε σήμερα στο σημείο ενώ αύριο αναμένεται και τo ρυμουλκό, «Hercules» αναμένοντας πιθανότατα οδηγίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία για την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης και ρίψεις χημικών καθαρισμού.

Χθες Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, της χώρας η οποία ηγείται συνασπισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του 'Αντεν για την αποτροπή των επιθέσεων από αντάρτες της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων, ανακοίνωσαν πως από τα πλήγματα των Χούθι την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες που ήταν μέλος του πληρώματος του Tutor.