Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έχει παραδεχτεί ο κ . Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά», είπε η κατηγορούμενη

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έχει παραδεχτεί ο κ . Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά», είπε η κατηγορούμενη

Την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε η στάση των συνηγόρων του εν διαστάσει συζύγου της έναντι της μητέρας της

Ο χαρακτηρισμός της αναξιόπιστης που απέδωσαν οι συνήγοροι του Μάνου Δασκαλάκη στη μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε την αντίδρασή της. Η κατηγορούμενη, για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, από το εδώλιο υπερασπίστηκε τη μητέρα της που βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα όταν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας είπαν πως δεν θα της κάνουν καμία ερώτηση καθώς τη θεωρούν αναξιόπιστη ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της.

«Υπάρχει επιλεκτική μνήμη, κάποια πράγματα τα ξεχνά επιλεκτικά. Είναι αναξιόπιστη και δεν έχουμε καμία ερώτηση» δήλωσε η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας απευθυνόμενη στο δικαστήριο ενώ επιφυλάχθηκε να στραφεί σε βάρος της μητέρας της κατηγορούμενης με αφορμή αναφορές της για βίαιη συμπεριφορά του εντολέα της.

«Επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ο κ. Δασκαλάκης παρουσιάστηκε ως κακοποιητής» ανέφερε η συνήγορος. Ήταν η στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει γύψο το αριστερό της χέρι μετά από τροχαίο που σημειώθηκε κατά τη μεταγωγή της, αντέδρασε: «Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση σε συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως.
Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά , τους γονείς μας, τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους» ανέφερε.

Η φόρτιση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν έντονη με αποτέλεσμα και η υπεράσπιση της κατηγορούμενης να επιλέξει να μην της κάνει ερωτήσεις. Η μάρτυρας, νωρίτερα, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου περιέγραψε πώς βιώνει το γεγονός ότι η κόρη της κατηγορείται για τη δολοφονία των εγγονιών τη .

«Δεν ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι»

«Έχω χάσει τρία εγγόνια, το παιδί μου είναι στη φυλακή και δεν ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι» ανέφερε η μάρτυρας σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί έχουν σβηστεί από τη μνήμη της πολλές στιγμές. «Δεν θυμάμαι …» επαναλάμβανε συμπληρώνοντας πως πολλά περιστατικά δεν της τα μετέφεραν για να μην την στεναχωρήσουν.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στην αντίδραση της στο άκουσμα του θανάτου της εγγονή της Μαλένας. «Δεν μπορούσα να δεχτώ αυτό που είχε συμβεί , μου φαινόταν σαν ψέμα» είπε.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως το παιδί ήταν σε καλή κατάσταση, κατά τη νοσηλεία του με λευχαιμία, καθώς ήταν «αισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της».

Ο αιφνίδιος θάνατος της τους σόκαρε, είπε. «Με ενημέρωσε ο σύζυγος μου είπε: «έφυγε» και εγώ του είπα: «πού πήγε;»» κατέθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στιγμή που η κατηγορούμενη της μίλησε για το θάνατο του παιδιού.

«Μου είπε η κόρη μου «με ένα «αχ» έφυγε το παιδί». Ήταν ξαπλωμένες, άκουσε έναν ήχο και φώναξε τους γιατρούς. Δεν ξέρω σε πόση ώρα ήρθαν. Έχασα το παιδί μέσα από την αγκαλιά μου, μου είπε , και δε μου διευκρινίζουν από τι. «Είμαι σίγουρη 100 % ότι από τη χημειοθεραπεία έπαθε κάτι» μου είπε… Μετά το γεγονός, η κόρη μου δεν ήθελε να το δεχτεί έκλαιγε όλη μέρα. Η Τζωρτζίνα στεναχωριότανε. Πήγε σε ψυχολόγο για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί το θάνατο . Πήγε λίγες φορες . Δεν έπαψε να κλαίει αλλά σηκώθηκε από τον καναπέ…».

Η μάρτυρας μετέφερε στο Δικαστήριο και την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη λέγοντας: «Μου έλεγε η κόρη μου ότι ο Μάνος είναι της άποψης ότι «ότι φεύγει, φεύγει η ζωή συνεχίζεται..». Μια φορά ήμουν μπροστά που της είπε «σταματά επιτέλους να κλαις …».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στο θάνατο της μικρότερης εγγονής της Ίριδας, μέσα στην κούνια της .
«Μου είπε η Δήμητρα (σς η κόρη της) ότι εκείνο το βράδυ ξαπλώσανε με τη Ρούλα. Το παιδί ήταν με τη Τζωρτζίνα και πως νωρίς το πρωί έκλαψε και σηκώθηκε η Ρούλα . Δεν έφαγε , του έβαλε την πιπίλα και κοιμήθηκε πάλι. Ξανακοιμήθηκαν. Την άλλη μέρα πήγε η Δήμητρα να ξυπνήσει το παιδί. Η Δήμητρα βρήκε το παιδί και το πήγε στην κουζίνα. Δεν ξέρω πως το βρήκε και αποφεύγει να μου το πει μέχρι τώρα» περιέγραψε.

«Για εμένα το παιδί μου είναι αθώο»

Πεπεισμένος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα εμφανίστηκε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο πατέρας της. «Για εμένα το παιδί μου είναι αθώο» ανέφερε συγκινημένος ενώ σημείωσε πως τα χρόνια που ακολούθησαν το διαζύγιο του δεν είχε στενές σχέσεις με τις κόρες του.

«Βλέπω το παιδί μου εκεί, δεν ξέρω αν θα το αντέξω …» είπε φορτισμένος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που παρακολουθούσε από το εδώλιο. «Της είχα δώσει μια συμβουλή «μην κοιτάς πίσω», έτσι έζησα και εγώ. «Δεν κοίταξα πίσω κοίταξα μόνο μπροστά… Δεν μπορεί η Ρούλα να έχει κάνει κάτι τέτοιο.
Είναι αδύνατο για εμένα να έχει πειράξει έστω και μια τρίχα των παιδιών. Είχε πάντα αδυναμία στα παιδιά… Το παιδί μου καταδικάστηκε για την άλλη υπόθεση χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο. Εγώ αμφισβητώ την κεταμίνη …» ανέφερε .

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου