Χαμός με τις χειροπέδες στον Απόστολο Λύτρα: «Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία» τονίζει ο Μπαλάσκας – «Μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας»

Χαμός με τις χειροπέδες στον Απόστολο Λύτρα: «Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία» τονίζει ο Μπαλάσκας – «Μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας»

«Εδώ έχουμε μια θεατρική παράσταση και φταίει ο αστυνομικός που έσπασε το πρωτόκολλο»

Συζήτηση έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, χθες το πρωί από το αστυνομικό τμήμα στα δικαστήρια, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του. Κι αυτό γιατί έγινε χωρίς χειροπέδες, με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, να δηλώνει: «Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό».

«Κανονικά υπάρχει πρωτόκολλο ιδιαίτερα για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση, μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές.

Ο κύριος Λύτρας έπεισε όλο τον κόσμο από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή ότι φορούσε χειροπέδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», είπε επίσης στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Σημειώνεται πως ο κύριος Λύτρας βγήκε από το αστυνομικό τμήμα με το σακάκι στα χέρια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φοράει χειροπέδες.

«Εδώ έχουμε μια θεατρική παράσταση. Κατεβαίνει έχοντας στα χέρια το σακάκι και, λίγο πριν μπει μέσα, ξεχνιέται και ενώ έπρεπε να αφήσει τα χέρια μπαίνοντας για να μην υπάρχει το πλάνο… μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας», είπε από την πλευρά του ο Γρηγόρης Γκουντάρας.