Ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο γνωστός ποινικολόγος

Ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο γνωστός ποινικολόγος

Απαγορεύεται να πλησιάζει τη σύζυγό του

Μια ώρα παρέμεινε στο ανακριτικό γραφειο ο κατηγορούμενος δικηγορος για τον ξυλουδαρμό της συζύγου του και αμέσως μετά οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Ο 52χρονος ποινικολόγος, τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. 

Ο δικηγόρος πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας λίγο μετά τις 9:30 προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

Στο πλευρό του, από την πρώτη στιγμή είναι στενοί συνεργάτες του, η πρώην σύζυγος του, η κόρη του από τον πρώτο του γάμο και ο κουμπάρος του, γνωστός δικηγόρος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν στην ανακρίτρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βράδυ η ανακρίτρια επισκέφθηκε στο σπιτι της τη σύζυγο του κατηγορούμενου η οποία στη κατάθεση της φέρεται να επιβεβαίωσε τα ευρήματα του γιατρού που μιλά για ξυλοδαρμό.

Ο ποινικολόγος, είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετά την αναφορά που έκανε ο γιατρός ο οποίος εξέτασε την 37χρονη σύζυγο του στα επείγοντα του νοσοκομείο όπου πήγε να εξεταστεί.

Σε βάρος του ποινικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς εφαρμόστηκε η πρόσφατη ειδική διάταξη που αφορά στην ενδοοικογενειακή βία. Η νεοπαγής διάταξη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις Αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παράλληλα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, κινήθηκε και πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του γνωστού δικηγόρου.