Στον ανακριτή ο γνωστός δικηγόρος για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του – Δεν θα ζητήσει προθεσμία

Στον ανακριτή ο γνωστός δικηγόρος για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του –  Δεν θα ζητήσει προθεσμία

Η πρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία

Στα δικαστήρια της πρωην σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 8.30 π.μ, ο γνωστός ποινικολόγος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία. Νωρίτερα ο δικηγόρος έφυγε από το Α.Τ. Ομονοίας, όπου και είχε μεταφερθεί μετά τη σύλληψή του.

Ο δικηγόρος δεν δέχτηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, ενώ προσπαθούσε να κρύψει με διακριτικό τρόπο τις χειροπέδες στα χέρια του, την ώρα που βγήκε από το αστυνομικό τμήμα γύρω στις 07:30 το πρωί.

Ο δικηγόρος προτίθεται να απολογηθεί σήμερα δίχως να ζητά προθεσμία. Ο ποινικολόγος τονίζει ότι δεν χτύπησε τη σύζυγό του, αλλά έπεσε από τις σκάλες. Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει και η ίδια, η οποία είναι και η ίδια δικηγόρος στο επάγγελμα. Η σύζυγος του δικηγόρου, η οποία δεν έχει υποβάλλει σχετική καταγγελία σε βάρος του, μετέβη μαζί του, με ίδια μέσα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ένα ατύχημα, ότι έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους και από εκεί προέκυψαν τα τραύματά της. Ωστόσο, ο γιατρός, που εξέτασε τη γυναίκα, δεν πείστηκε ότι τα τραύματα που είχε τα απέκτησε από την πτώση της σε σκάλα. Σε βάρος του ποινικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς εφαρμόστηκε η πρόσφατη ειδική διάταξη που αφορά στην ενδοοικογενειακή βία. Η νεοπαγής διάταξη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις Αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παράλληλα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, κινήθηκε και πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του γνωστού δικηγόρου.

Η πρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία

Σε μία ακόμα πτυχή του ρεπορτάζ, έγινε γνωστό ότι η πρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τέλος, ο πρόεδρος ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε από το πειθαρχικό συμβούλιο ΔΣΑ τον πειθαρχικό έλεγχο του δικηγόρου της Αθήνας.