Εντοπίστηκε νεκρός ο 74χρονος Ολλανδός που ήταν αγνοούμενος από την Κυριακή στη Σάμο

Εντοπίστηκε νεκρός ο 74χρονος Ολλανδός που ήταν αγνοούμενος από την Κυριακή στη Σάμο

Kατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή

Στην περιοχή Λιμνιώνας της Σάμου, η ομάδα Ίκαρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντόπισε με drone τον 74χρονο Ολλανδό τουρίστα, που αγνοούνταν από την Κυριακή το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο 74χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από τον Λιμνιώνα για μία διαδρομή προς τον Άγιο Παντελεήμονα και την Αγία Κυριακή. Τον Ολλανδό τουρίστα που αγνοούνταν εδώ και 6 ημέρες στη Σάμο, εντόπισαν με drone μέλη της Ομάδας Ίκαρος, της Π.Υ. Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τελευταία φορά ο άτυχος άνδρας εθεάθη ταλαιπωρημένος στο «μονοπάτι 13», να παίρνει μια διαδρομή μισής ώρας που πηγαίνει προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής είναι μία γυναίκα στην περιοχή Κλίμα της Δυτικής Σάμου, η οποία δήλωσε στις αρχές ότι ο άνδρας ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και κρατούσε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό.

Ο άνδρας σύμφωνα με τις περιγραφές της συζύγου του,  ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και είχε κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή πολλές φορές, ωστόσο, φαίνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την ήδη απαιτητική διαδρομή και ενδεχομένως για κάποιο λόγο έχασε τον προσανατολισμό του. Επίσης, η τελευταία φορά που το κινητό του είχε σήμα ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν πολύ κοντά ακόμη στο ξενοδοχείο του.

Σημειώνεται ότι κατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.