Στον ανακριτή την Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για σχέδιο δολοφονίας 39χρονης και ισραηλινού επιχειρηματία στο Ρέθυμνο

Στον ανακριτή την Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για σχέδιο δολοφονίας 39χρονης και ισραηλινού επιχειρηματία στο Ρέθυμνο

Σχεδίαζαν να εξαφανίσουν τα πτώματα με οξύ - Πρόσωπο-«κλειδί» ο 24χρονος Παλαιστίνιος που προσέλαβαν για εκτελεστή - Αρνούνται τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, όπλων και ναρκωτικών στο Ρέθυμνο, στην οποία εμπλέκονται τρία άτομα, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν την δολοφονία της 39χρονης πρώην συζύγου του ενός και ένος ισραηλινού επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη 11 ιουνίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προχώρησαν στην σύλληψη δύο ανδρών ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 43 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, απειλής, οπλοκατοχής και ναρκωτικών. Στη συνέχεια, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 24χρονου Παλαιστίνιου, που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία της 39χρονης εν διαστάσει συζύγου του 41χρονου συλληφθέντα και ενός ισραηλινού επιχειρηματία. Εκτός από απειλή και ενδοοικογενειακή βία, οι τρεις άνδρες καταγγέλθηκαν και για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος της 39χρονης και του επιχειρηματία.

Τα όσα περιγράφονται και καταγγέλλονται σε καταθέσεις, τα οποία αρνούνται οι συλληφθέντες, παραπέμπουν σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr σε μεθόδους μαφίας και σε άτομα που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή και φραγμό. Κοκαϊνη, καλάσνικοφ, συμβόλαια θανάτου, εκτελέσεις, μυστικές συναντήσεις, κρυφές ηχογραφήσεις, μπαζώματα και εξαφάνιση πτωμάτων με οξύ. Το πρόσωπο-«κλειδί» στην υπόθεση θρίλερ που ερευνάται, είναι ο 24χρονος Παλαιστίνιος και ο ρόλος που τελικά διαδραμάτισε. Ο νεαρός αλλοδαπός που εμφανίζεται να προσεγγίστηκε από τον 41χρονο σύζυγο της 39χρονης και δύο ακόμα κρητικούς φίλους του, ισχυρίζεται ότι αρχικώς το σχέδιο ήταν η δολοφονία του ισραηλινού, ενώ πολύ γρήγορα τέθηκε στο κάδρο και η 39χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι ο 24χρονος, αντιλαμβανόμενος τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεχαν οι δύο, αποφάσισε να τους προειδοποιήσει, συνειδητοποιώντας ότι ακόμα και αν αυτός αρνούνταν, θα στρατολογούσαν κάποιον άλλον να τους σκοτώσει. Έτσι, ο Παλαιστίνιος εμφανίζεται να σώζει τον ισραηλινό και την 39χρονη. Του τηλεφωνεί, συναντιόνται στο Ηράκλειο, του αποκαλύπτει τα σχέδια των τριών, εκείνος δεν τον πιστεύει ή δεν μπορεί να τον πιστέψει και έτσι αγοράζουν ένα μαγνητοφωνάκι για να τους ηχογραφήσει κρυφά. Στο μεταξύ ο ισραηλινός έχει ειδοποιήσει με διακριτικό τρόπο την 39χρονη, την ενημερώνει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και λίγες ώρες αργότερα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, όπου καταφθάνει και ο 24χρονος Παλαιστίνιος με κάποιες ηχογραφημένες συνομιλίες.

Και οι τρεις συλληφθέντες ζήτησαν σήμερα Πέμπτη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.