Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Κηφισιάς – Δείτε εικόνες

Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Κηφισιάς – Δείτε εικόνες

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/06) σε εργοστάσιο της οδού Αιγιδών στην Κηφισιά. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, προηγήθηκε έκρηξη η οποία σημειώθηκε γύρω στις 15.30 στον χώρο και στη συνέχεια ακολούθησε πυρκαγιά.  Στις φλόγες τυλίχθηκε το εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών με την επωνυμία PALSA, της Παλαμήδης ΑΕ, το οποίο ανήκει στον σύζυγο της πνευμονολόγου και πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα.

Στο σημείο επιχείρησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά, για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Μάλιστα, κλειστός έμεινε για αρκετή ώρα ο παράδρομος της Εθνικής Οδού, στη κάθοδο, στο ύψος της Κάτω Κηφισιάς.

Λόγω των καπνών, ενεργοποιήθηκε το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας μένοντας σε κλειστούς χώρους και κλείνοντας πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα αέρια στην ατμόσφαιρα μετά την έκρηξη είναι τοξικά.

Δείτε φωτογραφίες του News.gr