Αυτός είναι ο 59χρονος τουρίστας που εξαφανίστηκε στην Αμοργό – «Φύλλο και φτερό» το νησί για τον εντοπισμό του

Αυτός είναι ο 59χρονος τουρίστας που εξαφανίστηκε στην Αμοργό – «Φύλλο και φτερό» το νησί για τον εντοπισμό του

Ο άντρας είχε πάει για πεζοπορία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές με την εξαφάνιση, του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπετ, στην Αμοργό, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τα ίχνη του άντρα  αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης (11/6). Ο 59χρονος, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, πήγε για πεζοπορία το πρωί, και από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί της Τρίτης πεζοπορία από την Αιγιάλη ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά. Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής με αποτέλεσμα ο φίλος που τον φιλοξενούσε στις Κυκλάδες να ανησυχήσει και να σπεύσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Αστυνομικοί του Α.Σ. Αμοργού σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Διασωστών ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, δίχως μέχρι τώρα να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμοργού δημοσιεύει τη φωτογραφία του 59χρονου άνδρα ζητώντας από όποιον τον είδε να επικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές αρχές: