Πανελλήνιες 2024: Oλοκληρώνονται σήμερα οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ – Σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία εξετάζονται οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2024: Oλοκληρώνονται σήμερα οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ – Σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία εξετάζονται οι υποψήφιοι

Πώς συνεχίζονται οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Τα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού δίνουν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι απόφοιτοι των ΓΕΛ, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανάλογα με την κατεύθυνσή τους, διαγωνίζονται σε: Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Για όλα τα μαθήματα ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης το αργότερο έως τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Οι βαθμολογίες των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 28ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου.

Πώς συνεχίζονται οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Τη σκυτάλη θα πάρουν Πέμπτη και Παρασκευή οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με μαθήματα ειδικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσουν τα Ειδικά Μαθήματα. Οριστική αυλαία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024 θα πέσει στις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικά, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές 2024 θα τελειώσουν τη Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου ενώ αυτή την εβδομάδα συνεχίζουν με τα μαθήματα ειδικότητας. Αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν την επόμενη Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου με τα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

Οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα

Οι εξετάσεις των Eιδικών και Μουσικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 28 Ιουνίου.

Η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας για όλους τους υποψηφίους - ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει προγραμματιστεί μεταξύ 17 και 28 Ιουνίου.