Γιατί ο 26χρονος σκότωσε τον 40χρονο συγκάτοικο και γαμπρό του στον Διόνυσο – «Δεν με άφηνε να καπνίσω μέσα στο σπίτι»

Γιατί ο 26χρονος σκότωσε τον 40χρονο συγκάτοικο και γαμπρό του στον Διόνυσο – «Δεν με άφηνε να καπνίσω μέσα στο σπίτι»

Οι Αρχές δεν έχουν πειστεί ότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία του καυγά

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών το πώς και γιατί σκότωσε τον 40χρονο συγκάτοικο και γαμπρό του, ο 26χρονος Ουμάρ από το Πακιστάν μετά τη σύλληψη του στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο μικρό οίκημα της οδού Ροδοπόλεως στον Διόνυσο, υποστήριξε ότι προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς δεν άντεχε άλλο να τον καταπιέζει ο συγκάτοικος του. «Δεν με άφηνε να καπνίσω μέσα στο σπίτι. Μου έλεγε συνέχεια να κάνω δουλειές, ακόμη και που να αφήνω τα παπούτσια μου», είπε όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στους αξιωματικούς της Ασφάλειας που τον εξέτασαν προανακριτικά, θέλοντας να δείξει ότι γι’ αυτούς τους λόγους δεν άντεξε και μετά από έναν ακόμη καυγά άρπαξε ένα μαχαίρι και δολοφόνησε τον ομοεθνή και συγγενή του.

Βέβαια, οι Αρχές δεν είναι ακόμη πεπεισμένες ότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία του καυγά και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπήρχαν οικονομικές διαφορές ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος σχεδίαζε σε μερικούς μήνες να φέρει στην Ελλάδα την οικογένεια του (σ.σ. γυναίκα και παιδιά) από το Πακιστάν και ενδεχομένως να του είχε ζητήσει να αποχωρήσει από το σπίτι.

Να θυμίσουμε ότι ο 40χρονος είχε βρεθεί νεκρός το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε ύπτια στάση σε κρεβάτι, ενώ ήταν σκεπασμένος με κουβέρτα από τη μέση και κάτω και γυμνός από τη μέση και πάνω. Το σεντόνι πάνω στο οποίο ήταν ξαπλωμένο το θύμα ήταν εμποτισμένο με αίμα, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος του επήλθε «συνεπεία κακώσεων θώρακα και κοιλίας, συνεπεία ενός εξωτερικού τραύματος στο θώρακα, προκληθέντος δια τέμνοντος – νύσσοντος οργάνου».

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στραφήκαν στον 26χρονο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, αλλά τελικά συνελήφθη.