Μυστήριο με την εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Νέο βίντεο τον δείχνει να πηγαίνει προς το βουνό

Μυστήριο με την εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Νέο βίντεο τον δείχνει να πηγαίνει προς το βουνό

Τι μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τον παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ να φοράει καπέλο, να κρατάει ομπρέλα να και να περπατάει στους δρόμους της Σύμης.

Το βίντεο με τον 67χρονο προβλήθηκε στην ΕΡΤ και προέρχεται από κάμερα ασφαλείας. Στα πλάνα διακρίνεται δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι στη Σύμη, την Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους. Το έδαφος στην περιοχή εκεί περιγράφεται ως δύσβατο και επικίνδυνο.

Σημειώνεται, ότι την ώρα που οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο διάσημος παρουσιαστής έχει αποκαλύψει ότι υπέστη ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη μνήμη του μετά από ένα μπάνιο που έκανε. Συγκεκριμένα, το 2019 αποκάλυψε πως κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από μια βουτιά στις ακτές της Κορνουάλης με τη σύζυγό του.

Είπε ότι «μπλόκαρε το μυαλό του» καθώς κολυμπούσε πίσω στην ακτή. Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο του Τρούρο, σύμφωνα με τη Sun.

Οι γιατροί τού είπαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, αλλά οι επιπτώσεις της είναι περιορισμένες και οι άνθρωποι συνήθως δεν υποφέρουν περισσότερες από μία φορά.

 

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες στρέφονται σε μια περιοχή εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες ερευνώμενες, στην οποία μάλιστα οι αρχές μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν ψάξει καθόλου, , όπως τουλάχιστον δήλωσαν ο αντιδήμαρχος του νησιού Νικήτας Γρύλλης και ο προϊστάμενος Δωδεκανήσου της υπηρεσίας «Silver Alert» Μανώλης Τσιμπούκας, μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Γρύλλης τόνισε ότι την Παρασκευή οι αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό καμερών το οποίο έδειχνε καθαρά τον δημοσιογράφο να κατευθύνεται προς ένα μονοπάτι πλησίον της περιοχής Πέδι, το οποίο οδηγεί σε βουνό της περιοχής. Έτσι, οι έρευνες στράφηκαν πλέον αποκλειστικά προς το βουνό. «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε αποτέλεσμα», εκτίμησε ο κ. Γρύλλης και τόνισε: «Πρόκειται για ένα βουνό με ιδιαίτερα σύνθετη μορφολογία και δύσβατα σημεία. Περιλαμβάνει ένα μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην Αρχαία Μαρίνα και ένα ακόμα το οποίο οδηγεί στην κορυφή του».

 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιμπούκας σημείωσε: «Μέχρι χθες δυστυχώς πηγαίναμε στα τυφλά. Από χθες προσανατολιστήκαμε σε μια κατεύθυνση την οποία δεν υπολογίζαμε από την αρχή, διότι δεν είχαμε στοιχεία που να μας οδηγούν σε αυτή. Από χθες οι έρευνες έλαβαν πολύ εντατικό χαρακτήρα. 23 άτομα επιχείρησαν την Παρασκευή στο βουνό και σήμερα Σάββατο διεξάγεται 2η επιχείρηση. Πέραν των πεζών, επιχειρούν επίσης και drones. Πρόκειται για μια περίεργη περιοχή, για ένα βουνό με πολλά “τυφλά” και επικίνδυνα σημεία, τα οποία πρέπει να “χτενιστούν” μέτρο προς μέτρο. Επιχείρησα προ καιρού να ανέβω το συγκεκριμένο βουνό και σας λέω ότι είναι πάρα πολύ δύσβατο και πάρα πολύ επικίνδυνο».