Συναγερμός για το ροζ νερό στο Γραμματικό – Σε σοκ οι κάτοικοι

Συναγερμός για το ροζ νερό στο Γραμματικό – Σε σοκ οι κάτοικοι

Αν και βρίσκεται δίπλα στη λίμνη του Μαραθώνα, υδροδοτείται από γεωτρήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για το πόσιμο νερό στο Γραμματικό, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά να τρέχει από τις βρύσες τους... ροζ νερό.

Ο δήμος τους προμηθεύει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού και περιμένει σήμερα Παρασκευή τις απαντήσεις από τις αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Κάτοικοι του Γραμματικού επισκέπτονταν απο νωρίς το πρωί χθες το δημοτικό κατάστημα για να προμηθευτούν εμφιαλωμένα μπουκάλια, καθώς ξαφνικά το νερό από τις βρύσες τους βγήκε... χρωματιστό και ακατάλληλο! «Πιθανή εκδοχή είναι να μπορεί να προήλθε από καθαρισμό πισίνας και να εισήλθε στο δίκτυο και έτσι να δημιουργήσει το πρόβλημα», είπε στο Star ο αντιδήμαρχος Γραμματικού - Βαρνάβα, Αναστάσιος Χρυσίνας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το Γραμματικό αν και απέχει -σε ευθεία γραμμή- μόλις 6,5 χλμ από το φράγμα του Μαραθώνα, υδροδοτείται ακόμη από γεωτρήσεις κι όχι από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, όπως οι περισσότερες περιοχές της ανατολικής Αττικής. «Το Γραμματικό απέχει 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και παίρνει ακόμα νερό από τις γεωτρήσεις, ενώ η λίμνη του Μαραθώνα και τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ είναι δίπλα του ακριβώς», λέει ο Σπύρος Ηλίας - Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα. Φως στα αίτια του προβλήματος αναμένεται να ρίξουν αύριο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Προβλήματα στην υδροδότηση και στον Βαρνάβα

Από τρεις γεωτρήσεις και ένα μέρος από την ΕΥΔΑΠ και μάλιστα, όχι απευθείας αλλά διαμέσω Καπανδριτίου, υδροδοτείται και ο Βαρνάβας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το τελευταίο διάστημα είναι συχνές οι διακοπές στην υδροδότηση κι όχι μόνο.