Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος – Πού άγγιξε τους 41,5 βαθμούς Κελσίου

Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος – Πού άγγιξε τους 41,5 βαθμούς Κελσίου

Νέο κύμα ζέστης αναμένεται από την Κυριακή 9 Ιουνίου

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, αγγίζοντας ακόμη και τους 41,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε Κρήτη και Ρόδο σήμερα Τετάρτη, καταγράφοντας νέο ρεκόρ μεταξύ των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από την αρχή λειτουργίας τους. Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε από τον σταθμό της Γόρτυνας Ηρακλείου και ήταν ίση με 41,5 βαθμούς Κελσίου, τιμή που αποτελεί νέο ρεκόρ μεταξύ των σταθμών του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου «σπάζοντας» αυτό που σημειώθηκε χθες Τρίτη 4 Ιουνίου σε Ελευσίνα και Θήβα (39,3 βαθμούς Κελσίου).

Επίσης, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου σε 185 από τους 496 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό περίπου 37%) ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία (33,3 βαθμούς Κελσίου) ήταν κατά 9,1 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη αυτής της 27ης Μαΐου (10 ημέρες πριν) που ήταν ίση με 24,2 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου

Αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου αναμένονται αραιές νεφώσες πρόσκαιρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα νότια και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπερωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.