Σχολικά γεύματα: Ληγμένες εδώ και ένα χρόνο πρώτες ύλες βρέθηκαν στο εργοστάσιο παρασκευής τους που κάηκε στη Λαμία

Σχολικά γεύματα: Ληγμένες εδώ και ένα χρόνο πρώτες ύλες βρέθηκαν στο εργοστάσιο παρασκευής τους που κάηκε στη Λαμία

Η Πυροσβεστική ερευνά ποιος βρισκόταν στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και ποιον ενημέρωσε η εταιρεία Security

Πρώτες ύλες για την παρασκευή σχολικών γευμάτων που είχαν λήξει εδώ και ένα χρόνο και δεν είχαν καταστραφεί, εντοπίστηκαν κατά τους εέγχους από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα αποκαΐδια του εργοστασίου που είχε ανλάβει την παρασκευή τους στη Λαμία και τα οποία φέρονται να ευθύνονται για την μαζική δηλητηρίαση μαθητών σχολείων στη Φθιώτιδα λίγες ημέρες πριν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας τυλιχθούν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, που μίλησε στο MEGA και το Live News, βρέθηκαν ζυμαρικά και όσπρια μέσα σε συσκευασίες, που φαίνονταν να είχαν λήξει από 7 μήνες ως ένα χρόνο πριν. Τα προϊόντα δεν βρίσκονταν στα σκουπίδια, αλλά στις αποθήκες τροφίμων. Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να ερευνούν, ποιος ήταν παρών μέσα στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, με δεδομένο ότι ο χώρος ήταν κλειστός από την Παρασκευή και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή.

Το σημαντικότερο είναι, πως οι αξιωματικοί που ερευνούν την πυρκαγιά, συνεκτιμούν ότι χτύπησε ο συναγερμός και ειδοποιήθηκε η εταιρεία Security με έδρα το Κορωπί και ψάχνουν να βρουν με ποιον επικοινώνησε η εταιρεία μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και αν ο δέκτης της κλήσης κινήθηκε γρήγορα.