Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σήμερα – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σήμερα – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς

«Αλλού αύρα (27,9°C) κι αλλού χάβρα (38,2°C)» έγραψε ο διευθυντής της ΕΜΥ - Πότε αναμένεται να δροσίσει

Ξεπέρασε ακόμη και τις προβλέψεις η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, καθώς σε κάποιες περιοχές της χώρας έσπασε το φράγμα των 38 βαθμών και «άγγιξε» τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστερσκοπείου Αθηνών, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ελευσίνα, όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 39,3 βαθμούς, όπως και στον σταθμό της Θήβας-Νέα Οδός. Στα Ψαχνά Ευβοίας η θερμοκρασία έφθασε τους 39,1 βαθμούς, στους Αγίους Θεοδώρους το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς, ενώ σε Ασπρόπυργο, Άμφισσα και Σπάρτη τους 38,6 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας δε, η θερμοκρασία έφθασε τους 38,4 βαθμούς Κελσίου.

Κολυδάς: «Αλλού αύρα κι αλλού λάβρα»

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε στο X πίνακα των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σε περιοχές της Πελοποννήσου. «Αλλού αύρα (27,9°C) κι αλλού χάβρα (38,2°C)», έγραψε.


Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπουλούλου, την Πέμπτη έρχεται βοριάς στο Αιγαίο, που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Πάντως, τη νέα εβδομάδα περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας με αισθητή ζέστη.