Προφυλακιστέος ο 23χρονος κατηγορούμενος για την κακοποίηση την μόλις 2,5 ετών κόρης της συντρόφου του

Προφυλακιστέος ο 23χρονος κατηγορούμενος για την κακοποίηση την μόλις 2,5 ετών κόρης της συντρόφου του

Η ανακρίτρια ζήτησε να ληφθή δείγμα DNA για το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού - Ο βιολογικός πατέρας ζητά την επιμέλεια της

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για το 2.5 ετών κοριτσάκι που κακοποιούνταν σωματικά και ψυχικά από τον σύντροφο της μητέρας του, με την μητέρα να κατηγορείται για συνέργεια. Ο 23χρονος κρίθηκε

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας ο 23χρονος κατηγορούμενος για σωματική και ψυχική κακοποίηση της μόλις 2,5 ετών κόρης της συντρόφου του, ενώ η 21χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Μίνωας Αποστολάκης ανέφερε, ότι ο 23χρονος ισχυρίστηκε, ότι δε χτύπησε το παιδί και ότι τα σημάδια προήλθαν από πτώση που είχε στο μπάνιο. Μάλιστα, φέρεται να είπε, πως πήγε να καλέσει τη σύντροφό του στο τηλέφωνο, για να την ενημερώσει για το ατύχημα, αλλά... τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί. Από την άλλη, η μητέρα φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης η Ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας, με επίκεντρο τις συνθήκες διαβίωσης του ανηλίκου, ενώ αναμένεται η έκδοση σχετικής διάταξης για το ποιος θα ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο. Μάλιστα η Κοινωνική Υπηρεσία επισκέφτηκε το ανήλικο παιδί, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο "φως" μετά από γείτονα του ζευγαριού, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για τις φωνές και τα κλάματα του παιδιού. Ο 23χρονος απασχολεί για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα τις Αρχές, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε συλληφθεί ξανά για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όταν το ανήλικο κοριτσάκι είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί μόνο του, κοντά στην περιοχή που κατοικεί με τη μητέρα και το σύντροφό της. Τότε είχε και πάλι ενημερώσει τις Αρχές περίοικος, που είδε μόνο του το παιδί, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι, χωρίς να το αντιληφθεί -όπως υποστήριξε- ο άνδρας, στον οποίο είχε αναθέσει τη φροντίδα του παιδιού η 21 ετών σύντροφος του και μητέρα του ανήλικου. Μάλιστα και τότε είχε συλληφθεί και η μητέρα, επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Δείγμα DNA για το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, η αρμόδια ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη με την οποία ελήφθη γενετικό υλικό από τον 23χρονο Παλαιστίνιο προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Ο 23χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία κατ' εξακολούθηση με την μορφή της μεθοδευμένες πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία, σε βάρος ανήλικου θύματος και η 21χρονη Ελληνίδα μητέρα του παιδιού που κατηγορείται για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη και έκθεση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, από την πλαϊνή πόρτα, λίγο μετά τις 12.00. Το κοριτσάκι έχει αναλάβει προσωρινά η μητέρα της μητέρας του.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η προγιαγιά και ο προπαππούς του παιδιού, που δήλωσαν σοκαρισμένοι, μην έχοντας ιδέα για όσα συνέβαιναν. Το κλίμα ωστόσο ήταν εκρηκτικό λόγω και της παρουσίας συγγενών του βιολογικού πατέρα του παιδιού, οι οποίοι ρωτούσαν με αγωνία για το παιδί, δείχνοντας άγριες διαθέσεις προς τον Παλαιστίνιο.

Σοκαρισμένος ο πατέρας του κοριτσιού: Επιθυμεί την επιμέλειά του

Στα Δικαστήρια βρέθηκε και ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, ο οποίος εξέφρασε την οργή του, αλλά και την επιθυμία του να αναλάβει εκείνος την επιμέλεια του κοριτσιού. Από την πλευρά του ο παππούς (πατέρας της 21χρονης μητέρας) εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ήταν ο Παλαιστίνιος που κακοποίησε το παιδί, όσο η κόρη του απουσίαζε στη δουλειά. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει το παιδί στην οικογένεια, εκτιμώντας ότι μπορεί να διασφαλιστεί το απαραίτητο περιβάλλον για το κοριτσάκι.