Συναγερμός στη Μαγνησία: Στα 100 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Συναγερμός στη Μαγνησία: Στα 100 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση»

Συναγερμός επικρατεί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, μετά την αποκάλυψη ότι 100 και πλέον άτομα, μικροί και μεγάλοι, στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου, - μέσα σε διάστημα λίγων ημερών - πήγαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς έχει εντοπιστεί και ένα κρούσμα σαλμονέλας, ενώ ένας ηλικιωμένος βρίσκεται σε ΜΕΘ. Παράλληλα, 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με τα συμπτώματα. «Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συρροή τόσων πολλών κρουσμάτων φέρνει αύριο Δευτέρα, άρον- άρον σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης, μετά από αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Αννας Μαρίας Παπαδημητρίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής ήταν εκείνη που έσπευσε να κινητοποιήσει άπαντες και φυσικά να «ταρακουνήσει» τον δήμο. Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

Η Διεύθυνση Υγιεινής προχθές το απόγευμα έστειλε κατεπείγουσα ενημέρωση στον δήμο και στη ΔΕΥΑΡΦ, όμως απόκριση δεν υπήρξε. «Δεν είδαμε το mail» φέρεται να είναι η απάντηση που εισέπραξαν στην ΠΕ Μαγνησίας και τότε η ανησυχία έγινε τρόμος.

«Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», επιβεβαίωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε αμέσως τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις. Μάλιστα, αύριο Δευτέρα (03/06) στην περιοχή θα βρεθεί κλιμάκιο και θα κάνει ελέγχους στο νερό.