Πανελλαδικές 2024: Έκαναν εργασίες με κομπρεσέρ την ώρα των εξετάσεων έξω από το 1ο Λύκειο Βόλου

Πανελλαδικές 2024: Έκαναν εργασίες με κομπρεσέρ την ώρα των εξετάσεων έξω από το 1ο Λύκειο Βόλου

Ένταση επικράτησε ανάμεσα στο συνεργείο του εργολάβου και γονείς, ενώ κλήθηκε η Αστυνομία από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί έξω από το 1ο Λύκειο Βόλου, καθώς εργολάβος που είχε αναλάβει κατασκευαστικό έργο, δεν περίμενε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, και ξεκίνησε τις εργασίες, με το κομπρεσέρ να «τρελαίνει» τους μαθητές, που προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν.

Οι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους έξω από το σχολείο κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, η οποία αρχικά αρνήθηκε να επέμβει, σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την οποία επικαλείται το gegonota.news. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξετάσεων Μαγνησίας, κ. Σαβελίδη, ο θόρυβος από τα μηχανήματα δεν έφθανε στις αίθουσες, αλλά δεν πείστηκαν οι γονείς, οι οποίοι φώναζαν «δεν θα τρελάνει κανείς τα παιδιά μας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από παρέμβαση της επικεφαλής του Εξεταστικού Κέντρου, το εργολαβικό συνεργείο απομακρύνθηκε προσωρινά, για να επανέλθει μετά από λίγη ώρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά να συγκεντρωθούν. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο δήμος, οι οποίοι ανέφεραν, ότι ο εργολάβος είχε άδεια και επομένως δεν υποχρεούνταν να διακόψει τις εργασίες.

Ο κ. Σαβελίδης επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ Γ. Ντιζέ, του δήλωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά του εργολάβου, κάτι που θα σήμαινε, ότι θα συλλαμβάνονταν άμεσα και έτσι οι εργασίες σταμάτησαν.