Συγκλονίζει ο μικρός Γιαννάκης που σήκωσε το ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό: «Όνειρό μου να μπω στην Τούμπα όρθιος»

Συγκλονίζει ο μικρός Γιαννάκης που σήκωσε το ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό: «Όνειρό μου να μπω στην Τούμπα όρθιος»

Ο μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ που παραδίδει μαθήματα ζωής εύχεται κάποια στιγμή να καταφέρει να περπατήσει

Μια από τις πιο μαγικές στιγμές στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ της 29ης Μαΐου ήταν όταν ο μικρός Γιαννάκης, αν και... οπαδός του ΠΑΟΚ, σήκωσε το κύπελλο του Conference League μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα.

Ο μικρός φίλαθλος συγκίνησε όλο το πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου φιλοξενήθηκε σήμερα με την οικογένειά του το μεσημέρι της Πέμπτης. Μοναδικό ήταν το στιγμιότυπο, όταν μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ελ Κααμπί και ο Κώστας Φορτούνης πλησίασαν τον μικρό Γιάννη και του έδωσαν το κύπελλο για να το σηκώσει. Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης έχει γίνει σύμβολο ενότητας, μια ηλιαχτίδα φωτός που μπορεί να αλλάξει πολλά στον αθλητισμό, αφού τα μηνύματα που περνάει, δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και διασκέδαση.

Μέσα σε... όλες τις προβλέψεις

«Χάρηκα που πήρε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Είχα προβλέψει ότι θα πάρει ο Παναθηναϊκός το Εuroleague, θα πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα και θα πάρει ο Ολυμπιακός το Conference και έπεσα μέσα σε όλα. Tο πιστεύεις αυτό; Bγήκαν οι προβλέψεις μου» είπε στη Ζήνα Κουτσελίνη. Μάλιστα, για την... ΑΕΚ η πρόβλεψη του είναι, ότι θα τα πάει καλά του χρόνου στα ευρωπαϊκά. Ο μικρός φίλαθλος αποκάλυψε επίσης στην εκπομπή και τι του ψιθύρισε στο αυτί ο Κώστας Τζολάκης χθες στο γήπεδο. «Μου το είχες πει, ότι θα κερδίσουμε», του είπε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, την ώρα της απονομής.

Το σκηνικό είχε την προϊστορία του. Στην Τούμπα, στο ντέρμπι της Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ο μικρός Γιάννης είχε μια συνάντηση με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης και τα λόγια του προς τον νεαρό γκολκίπερ, είχαν συγκινήσει. «Είσαι το καλύτερο παιδί, μακάρι να πάρετε το Europa Conference League», είχε πει χαρακτηριστικά ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Και φαίνεται πως ο Γιάννης είναι γουρλής, αφού οι ευχές του έπιασαν και με το...παραπάνω.

«Το κύπελλο το είχε πιστέψει και ο κύριος Καραπαπάς, που εκείνη την ημέρα ήμασταν μαζί, για να μου δώσουν τη φανέλα. Επίσης ευχαριστώ τον κύριο Μαρινάκη για τη φιλοξενία», συμπλήρωσε ο μικρός ήρωας που με τη στάση του δίνει μαθήματα ζωής.

«Όνειρό μου να μπω στην Τούμπα όρθιος»

Σχετικά με τον αγώνα που κάνει για το πρόβλημα υγείας του, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και κάποια στιγμή να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: Να περπατήσει μόνος του και να μπει στο γήπεδο της Τούμπας. «Εύχομαι κάποια στιγμή να μπω όρθιος στο γήπεδο της Τούμπας και να σηκώσω το πρωτάθλημα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την ΠΑΕ ΑΕΚ, που μου έχει πάρει ποδήλατο για την ενδυνάμωσή μου».

Στην εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, που αναφέρθηκε στο χαρισματικό παιδί. Ο ίδιος τόνισε, ότι διοργανώθηκε ένας άριστος τελικός, που προσέφερε όμορφες στιγμές και συγκίνηση όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και σε όλη η Ελλάδα.