Τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τον εμπρησμό του εργοστασίου

Τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τον εμπρησμό του εργοστασίου

Βασικό ύποπτο θεωρεί η Αστυνομία αλλοδαπό άνδρα 30-40 ετών που μένει κοντά στην επιχείρηση

Μετά το πόρισμα της πυροσβεστικής για εμπρησμό στο εργοστάσιο της Λαμίας, από όπου προήλθαν τα σχολικά γεύματα, τα οποία προκάλεσαν σε τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές, έρχονται εντάλματα σύλληψης.

Η Αστυνομία θεωρεί βασικό ύποπτο έναν άνδρα που φαίνεται να κινείται περίεργα στον χώρο του εργοστασίου το βράδυ της 19ης Μαΐου. Το άτομο που έχει ταυτοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άνδρας 30-40 ετών, αλλοδαπός, που μένει κοντά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι ερευνητές της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού εντόπισαν ευρήματα εύφλεκτου υλικού σε περίπου 20 σημεία πέριξ και εσωτερικά του κτιρίου στη Λαμία.

Στο «κάδρο» έχουν μπει ακόμα 3 ή 4 άτομα που, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, συνέχιζαν να μπαινοβγαίνουν στο εργοστάσιο με κλειδιά, ενώ ο χώρος ήταν υπό έλεγχο από τις Αρχές για υγειονομικές παραβάσεις.

Οι έρευνες στο εργοστάσιο συνεχίστηκαν και σήμερα από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δράστες μπήκαν από την κεντρική είσοδο του εργοστασίου, έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια κλείδωσαν την πόρτα.

Η εταιρεία διαψεύδει εν τω μεταξύ ότι είχε ζητήσει αναπροσαρμογή της ασφάλειας στην περίπτωση φωτιάς.