Συναγερμός στα Χανιά για επιτήδειους που κάνουν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας

Συναγερμός στα Χανιά για επιτήδειους που κάνουν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας

Προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κόσμο και να του αποσπάσουν χρήματα

Απόπειρες εξαπάτησης από επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καταγγέλλει μετά την περίπτωση του Δήμου Ρεθύμνης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που εφιστά την προσοχή πολιτών και επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα ενημερώνει τους πολίτες ότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου επιτήδειοι επικοινώνησαν με πολίτες/επιχειρηματίες των Χανίων υποδυόμενοι υπαλλήλους της ΠΕ Χανίων, με θέμα κάποια οικονομική συναλλαγή μαζί τους, και τους ζήτησαν να ενεργοποιήσουν σύνδεση με τραπεζικό τους λογαριασμό. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επειδή σε καμία περίπτωση οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων δεν ζητούν αλλά ούτε αποστέλλουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα όπως κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό (μέσω link), εφιστούμε την προσοχή των πολιτών ή επιχειρηματιών να μην δημοσιοποιούν τέτοια δεδομένα-στοιχεία, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες δεν πρέπει να ενεργοποιούν οποιαδήποτε σύνδεση (link) τους αποστέλλεται ζητώντας προσωπικά δεδομένα όπως τραπεζικά στοιχεία-λογαριασμούς.