Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες έρχεται «ψυχρή λίμνη» που φέρνει καταιγίδες

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες έρχεται «ψυχρή λίμνη» που φέρνει καταιγίδες

Γενικευμένη αστάθεια του καιρού τις επόμενες ημέρες προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σήμερα Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου και την αφρικανική σκόνη να κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο αποπνικτική, όμως το Σαββατοκύριακο φαίνεται πως θα αλλάξει ξανά ο καιρός, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από αύριο Τετάρτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν από δυτικά, με τον υδράργυρο να παραμένει στους 34-35 βαθμούς σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σε όλη τη χώρα, με μία αστάθεια να έρχεται πρώτα στη βόρεια-βορειανατολική Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο μια «ψυχρή λίμνη» θα δώσει αστάθεια σε πιο γενικευμένα τμήματα της χώρας μας.

Το Σαββατοκύριακο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αστάθεια, θα έχουμε δηλαδή μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.