Ποιοι θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 21 Μαΐου

Ποιοι θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 21 Μαΐου

Απεργούν εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι - Τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης» καλεί τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη 21 Μαΐου.

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στην απεργία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή το νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ανακοίνωσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή.

Την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου Τομέα συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και το κατά τόπους προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σε οξύ τόνο, χαρακτηρίζει «ακραία νεοφιλελεύθερη» την πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικεί επάνοδο των ΣΣΕ, του 13ου και του 14ου μισθού, 10% μισθολογική αύξηση.

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το εάν θα συμμετέχουν στην απεργία.