Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Ο δράστης χαρακτήριζε ακόμη και την κόρη του π…»

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Ο δράστης χαρακτήριζε ακόμη και την κόρη του π…»

Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο 50χρονος παρά τις τρεις μηνύσεις που είχε υποβάλει σε βάρος του το θύμα

Προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα 20 Μαΐου ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης στο Μενίδι, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης, Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στην εκπομπή Live News για την υπόθεση, είπε ότι «ήταν (σ.σ. η 40χρονη) μία μαχήτρια της ζωής. Χαρακτήριζε (σ.σ. ο δράστης) την κόρη του π… Της έλεγε πως έχει γίνει σαν τη μητέρα της. Η κακοποίηση των θυμάτων μπροστά στα παιδιά κάνει και τα παιδιά κακοποιημένα. Φαίνεται πως το είχε προσχεδιάζει και είχε κάνει ένα πλάνο στο μυαλό του. Είναι αποφασισμένος. Ο άνθρωπος αυτός προχώρησε για 5 χλμ. Για ποιο αλκοόλ λέμε; Συνήθως οι κακοποιητές βάζουν ένα προσωπείο. Από τα λεγόμενα των αδελφών της, έχει πάει πολλές φορές στην Αστυνομία. Αυτή η γυναίκα είχε πάρει δάνειο, για να πάρει σπίτι, πώς να φύγει μετά να πάει σε δομή;».

Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο 50χρονος παρά τις τρεις μηνύσεις

Το τραγικό της υπόθεσης είναι, ότι ο 50χρονος παρέμενε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα τον είχε καταγγείλει τρεις φορές στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία. Στις 7 Μαΐου ο δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη. Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8 Μαΐου. Στο δικαστήριο όμως δεν εμφανίστηκε ούτε η 40χρονη, ούτε η κόρη της και δεν υπήρχε η ιατροδικαστική εξέταση. Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα 17 Μαΐου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το δικαστήριο τότε, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το MEGA, η 40χρονη δεν προχώρησε σε ιατροδικαστική εξέταση. Ωστόσο, ακόμη και εάν είχε γίνει η ιατροδικαστική, ο δράστης θα κρατούνταν για μόλις τρεις ημέρες. Νωρίτερα σήμερα μάλιστα, οι δικηγόροι του στη δίκη για το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας της 7ης Μαΐου που είχε αναβληθεί, ζήτησαν νέα αναβολή λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025.

«Φοβόταν πως θα την σκοτώσει»

Στην εκπομπή Live News μίλησε και ξάδελφος της 40χρονης, ο οποίος είπε: «Ήταν και άνδρας και γυναίκα. Αυτός δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ γι΄ αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά τα έχει μεγαλώσει μόνη της, τα έχει πληρώσει όλα μόνη της. Όμως, οι καλοί άνθρωποι πάντα χάνονται. Φοβόταν πως θα την σκοτώσει. Παλιά οι γείτονες είχαν φέρει την αστυνομία, επειδή τη χτυπούσε. Τα παιδιά είναι χάλια και πρέπει να πάνε να θάψουν την μητέρα τους. Και αυτός δεν υπέγραφε τα χαρτιά, για να πάνε να ρίξουν λίγο χώμα. Αυτός έπινε όταν ήθελε να δέρνει».