Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου – Απολογείται αύριο ο πατέρας

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου – Απολογείται αύριο ο πατέρας

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι φέρει τραύματα τόσο όταν ήταν εν ζωή, όσο και μεταθανάτια, ενώ αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Ανατριχίλα εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση του νεκρού βρέφους του ζευγαριού από το Νεπάλ, που δούλευε σε ξενοδοχείο στη Βραυρώνα και οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε αντίθεση με με όσα έλεγαν οι γονείς του, που πλέον βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν, ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και βρήκε βίαιο θάνατο τα πρώτα λεπτά της ζωής του. Μία από τις ερωτήσεις δε που καλούνται να απαντήσουν οι ιατροδικαστές, είναι αν το βρέφος ήταν ζωντανό, όταν ο πατέρας του το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων έξω από το ξενοδοχείο και πέθανε στη συνέχεια κλεισμένο στη σακούλα των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «τα Νέα» και «το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχουν δύο σενάρια. Το ένα είναι, το βρέφος να χτυπήθηκε από τους γονείς του μέχρι να πεθάνει και να πετάχτηκε νεκρό στον κάδο απορριμμάτων. Εκεί έπειτα, φέρει χτυπήματα από τον μηχανισμό σύνθλιψης του απορριματοφόρου. Το πιθανότερο και πιο φρικτό -ίσως- σενάριο όμως είναι, να το έχουν βάλει στη σακούλα εν ζωή και όλα τα χτυπήματα να τα έχει δεχθεί από τον μηχανισμό του απορριμματοφόρου.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, ποια ήταν η ηλικία του βρέφους, εάν επρόκειτο δηλαδή για μία τελειόμηνη κύηση ή αν γεννήθηκε πρόωρα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, η ηλικία του βρέφους έχει καθοριστική σημασία για την ταυτότητα του πατέρα, καθώς εάν πρόκειται για γέννα τελειόμηνης κύησης, πατέρας ήταν ο 23χρονος, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση προκύπτουν νέα ερωτήματα, τόσο για το ποιος ήταν ο πατέρας του βρέφους, αλλά και τι είχε πει η γυναίκα για την εγκυμοσύνη της στον σύντροφό της. Γι' αυτό το λόγο εξάλλου έχει ληφθεί από τον άνδρα και δείγμα DNA.

Λόγω των χτυπημάτων που έφερε το μωρό ωστόσο, δεν μπόρεσαν να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις, για να διαπιστωθεί η ηλικία του, επομένως οι Αρχές τώρα περιμένουν τις ιστολογικές, αλλά και τις τοξικολογικές εξετάσεις, για να λάβουν τις απαντήσεις που χρειάζονται, για να ρίξουν φως στην υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση οι ανατροπές είναι μεγάλες, γιατί εάν το μωρό δεν ήταν 9 μηνών, αλλα μικρότερο, είναι πολύ πιθανό η γυναίκα να έχει πει ψέματα και να έκρυβε την εγκυμοσύνη.