Τι αναφέρει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα λάθη που έγιναν το μοιραίο βράδυ
«Τελειώνουν» τρεις αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, που βρίσκονταν εκεί το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της. Στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προτείνονται οι ανώτερες ποινές και μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης.
Πιο ελαφριές είναι οι ποινές για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί», όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη.
Οι αξιωματικοί που έκαναν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ερεύνησαν τα λάθη και τις παραλείψεις των τριών ελεγχόμενων αστυνομικών του Α.Τ. το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, τους στέλνουν σπίτι τους.
Ποιες είναι οι ποινές
Η επόπτρια και υποδιοικητής του τμήματος που ήταν εκεί, προτείνουν οι αξιωματικοί να μπει σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης.
Θεωρούν ότι λόγω θέσης εκείνο το βράδυ δεν έκανε σωστό συντονισμό της υπόθεσης, άφησε το ζευγάρι να φύγει και δεν κάλεσε η ίδια το περιπολικό.
Ακριβώς την ίδια ποινή προτείνουν και για την αξιωματικό υπηρεσίας, καθώς εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν η πρώτη που ήρθε σε επαφή με το άτυχο κορίτσι.
Οι αξιωματικοί που έκαναν την έρευνα τη ρώτησαν γιατί δεν κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση, γιατί την άφησε να φύγει και δεν ενημέρωσε το Διοικητή της.
Καταπέλτης είναι η ΕΔΕ και για τον σκοπό στο φυλάκιο, μπροστά στο οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή. Οι αξιωματικοί μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι δεν επόπτευσε σωστά τον χώρο, δεν βγήκε έγκαιρα από το φυλάκιο και δεν ρώτησε το ζευγάρι τι θέλουν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ο πατέρας ζητάει δικαίωση
Μιλώντας αποκλειστικά το περασμένο Σάββατο στην Τασούλα Παπανικολάου, ο πατέρας της Κυριακής ζητούσε δικαίωση.
Ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και άκουσε ζωντανά τη δολοφονία της θα λάβει την ποιο ελαφριά ποινή, πιθανότατα κάποιο πρόστιμο.
Για αυτή την φράση είπε στους ανώτερους αξιωματικούς:
«Η έκφραση αυτή ελέχθη εν τη ρύμη του λόγου, δεν ελέχθη με σκοπό να προσβάλλει η να ειρωνευτεί την καλούσα και μάλιστα αμέσως μετά, χωρίς χρονοτριβή, της πρότεινα να αποσταλεί περιπολικό στο σπίτι της».
Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Συνήγορο του Πολίτη που θα το εξετάσει προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την ΕΛΑΣ. Η τελεσίδικη απόφαση θα βγει και σε συνάρτηση με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.
«Θα περάσουν από το πενταμελές πειθαρχικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ενδέχεται να κάνει την πρόταση δεκτή και να τους αποτάξει από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας» σχολίασε στο Star σχετικά με τη διαδικασία ο αστυνομικός αναλυτής Στράτος Μπαλάσκας.
Οι συνήγοροι της μητέρας της Κυριακής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα απευθυνθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού δεν έχουν λάβει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ.