Φρίκη στη Βραυρώνα: Πώς αποκαλύφθηκε ο θάνατος του βρέφους που βρέθηκε σε χωματερή

Φρίκη στη Βραυρώνα: Πώς αποκαλύφθηκε ο θάνατος του βρέφους που βρέθηκε σε χωματερή

Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας του νεογνού - Το βίντεο που τον «πρόδωσε» και η έρευνα εντοπισμού του μωρού

Φως στην τραγωδία με το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό στη χωματερή στη Βραυρώνα, έριξε η έρευνα της Αστυνομίας.

Ο 24χρονος πατέρας του βρέφους ομολόγησε, ότι ο ίδιος το πέταξε στα σκουπίδια, ισχυριζόμενος ότι ήταν νεκρό από τη στιγμή που γεννήθηκε πρόωρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν χθες Πέμπτη 9 Μαΐου, όταν ζευγάρι από το Νεπάλ πήγε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», καθώς η γυναίκα είχε αιμορραγία στα γεννητικά όργανα. Οι γιατροί κατά την εξέταση διαπίστωσαν, ότι η γυναίκα ήταν έγκυος, αλλά δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα, αν γέννησε κανονικά ή απέβαλε, ενώ ενημέρωσαν σχετικά και την ΕΛ.ΑΣ.

«Κατά τις 23:30 χθες, όταν εφημέρευα, με κάλεσαν, γιατί ήρθε με ταξί ένα ζευγάρι Νεπαλέζων με διερμηνέα. Η γυναίκα μού είπε, ότι της ήρθε περίοδος. Στην κλινική εξέταση κατάλαβα αμέσως, ότι είχε τοκετό λίγες ώρες πριν», είπε χαρακτηριστικά ο γυναικολόγος Θανάσης Δούσκος. «Τη ρώτησα αμέσως πού πήγε το έμβρυο. Μας είπε ότι δεν ήταν έγκυος και ενώ αρχικά μιλούσε αγγλικά, μετά έκανε πως δεν καταλαβαίνει. Τότε αμέσως κάλεσα την αστυνομία», πρόσθεσε. Επίσης, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά των γονιών, που συνελήφθησαν, δήλωσε πως «είχαν πλήρη απάθεια και συναισθηματική απάθεια από το γεγονός. Υποστήριζε ότι ήταν έγκυος και ότι έχασε το μωρό σε ένα χωράφι πέντε μήνες πριν. Κάτι που φυσικά δεν γίνεται» είπε ο γυναικολόγος.

Αστυνομικοί που πήγαν στο ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, όπου διαμένει το ζευγάρι, βρήκαν αίματα σχεδόν παντού μέσα στο δωμάτιο αλλά δεν εντόπισαν το νεογνό. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, διαπιστώθηκε μέσα από βίντεο, ότι ο σύζυγος πέταξε το νεογνό στο κάδο απορριμμάτων, αλλά δεν βρέθηκε εκεί, όταν έψαξαν οι αστυνομικοί, καθώς στο μεταξύ είχε γίνει η περισυλλογή των απορριμμάτων από τον Δήμο Μαρκοπούλου. Ακολούθησε έρευνα στη χωματερή που πετάει ο δήμος τα σκουπίδια, κατά την οποία το νεογνό εντοπίστηκε νεκρό.

Φως στα αίτια του θανάτου του νεογνού αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν γεννήθηκε νεκρό ή το σκότωσαν στην συνέχεια. Το ζευγάρι έχει προσαχθεί, με την γυναίκα να νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο και τον άνδρα να κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής.