Απεργία Πρωτομαγιάς: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην Αθήνα

Απεργία Πρωτομαγιάς: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην Αθήνα

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινήθηκε σήμερα η Αθήνα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ να ολοκληρώνονται χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκε στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα ήταν η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή. Τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Με σύνθημα «παντού 8ωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!», η ΓΣΕΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων απαιτούν, Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων και κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων.

Εν τω μεταξύ, σιγά-σιγά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ λόγω της συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργιακή κινητοποίηση, όσοι μετακινούνται με αυτά πρέπει να ξέρουν ότι οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 16:30, του Τραμ θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία στις 21:00, όπως και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

.