«Ρίξτε μου 500 χρόνια, 1.000 χρόνια, όταν θα βγω θα σας γ…» ξέσπασε 61χρονος στο άκουσμα της ποινής του στο δικαστήριο

«Ρίξτε μου 500 χρόνια, 1.000 χρόνια, όταν θα βγω θα σας γ…» ξέσπασε 61χρονος στο άκουσμα της ποινής του στο δικαστήριο

Ο 61χρονος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας μετά από καταγγελία της 41χρονης κόρης του

Με ύβρεις και απειλές κατά των δικαστών Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, τους οποίους «πέρασε… γενεές δεκατέσσερις» ξέσπασε 61χρονος κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία στο άκουσμα της σε βάρος του καταδικαστικής απόφασης.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μαλεβιζίου που χειρίστηκαν την υπόθεση, αλλά και συνάδελφοι τους από το Τμήμα Μεταγωγών, δεν μπορούσαν να τον ηρεμήσουν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Νευρικός και εριστικός, απειλούσε ακόμα και τους ίδιους. Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στα δικαστήρια είχε… απασφαλίσει, ιδιαίτερα όταν έβλεπε μπροστά του γυναίκα, γυάλιζε το μάτι του και την «στόλιζε» με χυδαίες εκφράσεις. Από το παραλήρημα δεν γλίτωσαν ούτε οι γυναίκες δικαστές πάνω στην έδρα. Ακόμα και ο πρόεδρος «τ’ άκουσε», όταν ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις αποδιδόμενες πράξεις και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 54 μηνών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή. «Ρίξτε μου 500 χρόνια, 1.000 χρόνια, όταν θα βγω θα σας γ…» φώναζε τόσο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όσο και έξω στους διαδρόμους, όπου μάταια οι αστυνομικοί πάλευαν να τον ηρεμήσουν.

Νωρίτερα, η 41χρονη κόρη του περιέγραψε συναισθηματικά φορτισμένη τον εφιάλτη που ζει με τον πατέρα της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, η γυναίκα είχε ξεκόψει μαζί του, απέφευγε κάθε επικοινωνία, πριν από χρόνια όμως αποφάσισε να τον βάλει και πάλι στη ζωή της, λόγω σοβαρής ασθένειας και η κατάσταση έγινε αφόρητη. Κάθε λίγο και λιγάκι στο σπίτι της σαν «εισβολέας», με ύβρεις και απειλές ότι θα την κάψει ή θα την πυροβολήσει. Ο 61χρονος έφθασε στο σημείο, όπως περιγράφεται, να κόψει το λάστιχο της παροχής από τη φιάλη υγραερίου. Αστυνομικοί του Α.Τ. Μαλεβιζίου που επενέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, αντιμετώπισαν μία πολύ δύσκολη κατάσταση.