Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη: «Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη: «Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων»

Πάνω από 150 άτομα στη δικογραφία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (22/4) μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη.

Η αστυνομία ενημέρωσε για την εξέλιξη της επιχείρησης με ανακοίνωση, αναφέροντας ότι έχουν γίνει συλλήψεις δεκάδων ατόμων και πως πραγματοποιείται έρευνα σε οχήματα και οικίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Αρκετές προσαγωγές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις. Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει περισσότερα από 150 άτομα.

Ο άτυχος αστυνομικός είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μέχρι να καταλήξει στις 27 Δεκεμβρίου 2023.

Για τη δολοφονική επίθεση συνελήφθη ύστερα από λίγες ημέρες ένας 18χρονος, ωστόσο η έρευνα δεν έκλεισε.

Οι συλληφθέντες, πιθανότατα αύριο Τρίτη, θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδώσει κατηγορίες.