Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Υπήρχε περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα – Γιατί δεν διατέθηκε για την 28χρονη

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Υπήρχε περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα – Γιατί δεν διατέθηκε για την 28χρονη

Νέες αποκαλύψεις και για τον εξωτερικό φρουρό που δεν αντέδρασε, αν και το έγκλημα έγινε μπροστά στο φυλάκιο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για όσα έγιναν χθες το βράδυ στους Αγίους Αναργύρους, από τη στιγμή που η 28χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει βοήθεια, μέχρι την ώρα που δέχθηκε πέντε μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της έξω ακριβώς από τη σκοπιά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός για να το οδηγήσει, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, στο τμήμα εκείνη την ώρα εκτός από την 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας ήταν και μία αξιωματικός, η είχε οριστεί να είναι επόπτρια το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου των Αστυνομικών Τμημάτων της Δυτικής Αττικής και είχε στη διάθεσή της περιπολικό με οδηγό, προκειμένου να μετακινείται.

Κρίθηκε όμως, ότι το περιστατικό που κατήγγειλε η 28χρονη δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρήσαν πως ίσως συμβεί κάτι πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς. Μάλιστα, από την στιγμή που η Κυριακή αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του 39χρονου, της δόθηκε η συμβουλή να καλέσει το 100 και η κοπέλα έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα.

Την ίδια ώρα, μια σημαντική αποκάλυψη έρχεται στο φως για τον αστυνομικό που βρισκόταν στο φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ η 28χρονη. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός την περίοδο 2013 - 2014 είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται πλέον στο εφετείο. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο εν λόγω 39χρονος αστυνομικός είχε περάσει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές και επέστρεψε νομίμως στην υπηρεσία του, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της αστυνομίας.