Σύμφωνα με μαρτυρίες προ μερικών ημερών υπήρχε κίνηση καταληψιών της Σχολής Θετικών Επιστημών προς τον χώρο του υπογείου κτιρίου
Την απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο που πραγματοποιήθηκε σε υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας και φαίνεται να σημειώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα φέρνει σήμερα (19/3) στο «φως» η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Αυτή, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε από κουκουλοφόρους καταληψίες του ΑΠΘ.
Οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα και έτσι ήταν έντονος ο κίνδυνος έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», επρόκειτο για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας σε περίπτωση που η απόπειρα επετύγχανε, οι «εισβολείς» θα ήταν οι πρώτοι που θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες μιας διαρροής από τις συγκεκριμένες συσκευές, όπως και όσοι θα ερχόταν σε επαφή μαζί τους.
Τα ίδια στελέχη της Κατεχάκης επισημαίνουν επίσης ότι κινδύνευσαν να καταστραφούν και διάφορες συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας καθώς και άλλες εξαιρετικά ευαίσθητες, που χρησιμοποιούνται σε κρίσιμα πειράματα, συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες προ μερικών ημερών υπήρχε κίνηση καταληψιών της Σχολής Θετικών Επιστημών προς τον χώρο του υπογείου κτιρίου.
Η κίνηση έγινε σε μία προσπάθεια να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, η οποία τελούσε υπό κατάληψη πάρα πολλά χρόνια και εκκενώθηκε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας πριν από 24 μήνες.
Οι άγνωστοι δε για να κινηθούν ευκολότερα στον χώρο του υπογείου και για να φτάσουν στον «στόχο» τους, κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος του Εργαστηρίου Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής, που παραχωρήθηκε στο ΑΠΘ το 1971, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.