Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Στην αντεπίθεση με μηνύσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης και προσώπων

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Στην αντεπίθεση με μηνύσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης και προσώπων

«Δεν έχω καμία σχέση με τον τζόγο» υποστηρίζει ο ίδιος - «Θα ακολουθήσουν αγωγές» λέει ο δικηγόρος του

Στην αντεπίθεση περνά πλέον ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος υπέβαλε μηνύσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης, που όπως αναφέρει, τον συκοφάντησαν το τελευταίο διάστημα, που η υπόθεσή του βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζτης εκπομπής T-live, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος υπέβαλε μήνυση δια των δικηγόρων του κατά 15 προσώπων, που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τον συκοφάντησαν και προσέβαλαν την προσωπικότητά του. Μάλιστα, ο συνήγορός του προαναγγέλλει, πως θα ακολουθήσουν και αγωγές, δηλαδή τα αστικά δικαστήρια, όπου θα διεκδικήσει αποζημιώσεις.

«Είμαι ξανά στα δικαστήρια και θα πω αυτό που έχω πει από την αρχή, ότι όλοι όσοι έχουν πει για εμένα συκοφαντικά πράγματα, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Κι εγώ είμαι εδώ για τη δικαιοσύνη και πιστεύω απόλυτα στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιων των τηλεοπτικών συνεργείων ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ενώ κάλεσε τους δημοσιογράφους, χωρίς τις κάμερες, να… τσικνίσουν στον «Άλλο Άνθρωπο».

Λίγο αργότερα μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο 62χρονος επανέλαβε πως δεν έχει καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τις δωρεές του κόσμου και υποστήριξε, πως δεν έχει καμία εξάρτηση με τον τζόγο. Όπως είπε, το όλο θέμα με τον τζόγο ξεκίνησε από τη φωτογραφία που μετέδωσε το Live News και έδειχνε τον ίδιο να κάθεται μπροστά σε φρουτάκια. Ανέφερε δε, πως η εικόνα τραβήχτηκε πριν από χρόνια, στα εγκαίνια ενός καταστήματος στο Αιγάλεω.

Όπως είχε αναφέρει στην εκπομπή Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, o Κώστας Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιζε στον τζόγο σε καθημερινή βάση από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μάλιστα, φέρεται να χρησιμοποιούσε τρεις με τέσσερις κάρτες σε αντίστοιχους λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες, για να παίζει ταυτόχρονα σε πολλά μηχανήματα.

Οι Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και την δράση του 62χρονου σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως λέει, τα μηνιαία έξοδα της κοινωνικής κουζίνας κυμαίνονται από 6.000 έως 7.000 ευρώ, με τις δωρεές να συνεχίζονται.

Ο 62χρονος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη φιλανθρωπική του δράση και να δώσει απαντήσεις στη δικαιοσύνη, όταν και εφόσον κληθεί.