Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκέντρωση και πορεία φοιτητικών συλλόγων και σωματείων και στην Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες του News από την διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα

Σε εξέλιξη βρίσκαται το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμιαστο κέντρο της Αθήνας.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Όταν η πορεία έφθασε στην πλατεία Συντάγματος, φοιτητές ξαναέγραψαν στο οδόστρωμα μπροστά από τομνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα ονοματεπώνυμα των 57 θυμάτων της τραγωδία των Τεμπών, που είχα σβήσει το πρωί συνεργεία του τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

Στην Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων και σωματείων πραγματοποιείται στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες του News από το συλλαλητήριο στην Αθήνα:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος