Άνοιξαν οι δρόμοι της Αθήνας – Στα μπλόκα επιστρέφουν οι αγρότες

Άνοιξαν οι δρόμοι της Αθήνας – Στα μπλόκα επιστρέφουν οι αγρότες

Αύριο Πέμπτη θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και θα λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Στις εθνικές οδούς βρίσκονται πλέον όλα τα τρακτέρ, που χθες το βράδυ διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου των αγροτών από όλη την Ελλάδα, που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα στις εθνικές οδούς, όπου αύριο Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Η αποχώρηση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί από την Πανεπιστημίου με τα τρακτέρ και κάποια ιδιωτικά αυτοκίνητα αγροτών να σχηματίζουν αυτοκινητοπομπή και να απομακρύνονται συνοδεία περιπολικών της Τροχαίας από το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας. Με την έξοδο των γεωργικών μηχανημάτων στις εθνικές οδούς άρθηκαν και οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε εφαρμογη από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

«Θα φύγουμε σήμερα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε και τη στήριξη των Αθηναίων αναδείξαμε το πρόβλημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλογων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα, ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

Αύριο Πέμπτη έχουν το επόμενο ραντεβού στα μπλόκα, όπου όπου θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.