Υπόθεση παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας

Υπόθεση παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας

Ο ίδιος δήλωνε ότι απέχει από την τεχνολογική πρόοδο, αλλά «εργαζόταν» με τηλεργασία και είχε προφίλ στο Facebook και κανάλι στο Youtube

Στα δικαστήρια Κορίνθου ο ηγήθηκε εκ νέου ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που αποκαλύφθηκε στην ορεινή Κορινθία, ο οποίος κατηγορείται για απείθειας και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

Μπορεί ο 45χρονος παλαιοχριστιανός να έμενε με την οικογένειά του σε μια σπηλιά, μακριά όπως ο ίδιος έλεγε, από την τεχνολογική πρόοδο, παρ’ όλ’ αυτά και προφίλ στο Facebook είχε και κανάλι στο YouTube και δικό του blog. Ο 45χρονος, είχε δικό του blog, όπου δημοσίευε κείμενα ενάντια στα εμβόλια για τον covid-19. Στη σελίδα του στο YouTube ανέβασε βίντεο, στα οποία έδινε συμβουλές για βότανα, φυτά, ακόμα και συνταγές για χορτόπιτα. Ήταν δε ενεργός και στο Facebook, όπου είχε δημιουργήσει προφίλ με ψευδώνυμο και έκανε αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας, για τις ταυτότητες και κατά των εμβολίων μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός δεν έκρυβε ακόμα ότι ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής, καθώς υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του Ηλία Παναγιώταρου. Ενδεικτική είναι ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραφε: «Και να τι σήμαινε αυτό που είπε ο πατέρας του Φύσσα. Σύμφωνα με την αντιφασιστική λογική, ο πατέρας του Φύσσα είναι φασίστας, τελικά ένας πρώην ΚΚΕ, ο Ρουπακιάς, μαχαίρωσε έναν αντιφασίστα με φασίστα πατέρα και όλο αυτό έγινε αιτία να ποινικοποιηθεί ο πατριωτισμός στην Ελλάδα… Περίεργο;». Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο παλαιοχριστιανός παρέμεινε στην οργάνωση.

Υπάλληλος του δήμου Ηλιούπολης, όπου εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας, είπε στο Mega: «Τότε ήταν στα φόρτε της η Χρυσή Αυγή. Είχε πάει δύο χρόνια και έσκαβε χωράφια κάτω στη Σπάρτη, γιατί οι Χρυσαυγίτες εκεί πέρα μοίραζαν τρόφιμα. Θυμάστε μια εποχή που η Χρυσή Αυγή μοίραζε τρόφιμα με καμιόνια στον Δήμο Αθήνας; Υπήρχαν χωράφια, που καλλιεργούσαν κάτω στην Πελοπόννησο και από αυτά μπορούσαν να συντηρήσουν έναν κόσμο».

Την περίοδο του covid που μαζί με την οικογένειά του ξεκίνησαν να ζουν… «ασκητικά» στην ορεινή Κορινθία και πάλι δεν αποκήρυξε την τεχνολογία, ανεβάζοντας βίντεο στα social media από βουνά και από τα τόξα που έφτιαχνε ο ίδιος. Μάλιστα συνέχισε να κάνει αναρτήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια. «Στη μετάφραση της google αν αντί για την αγγλική λέξη vaccine γράψουμε την ελληνική ''εμβόλιο'' τότε η μετάφραση στα ελληνικά μας δίνει τη λέξη… διαόλιο!!! Μετά εγώ είμαι συνωμοσιολόγος», έγραφε τότε.

Ο 45χρονος ήταν επίσης παρών στα επεισόδια που είχαν γίνει στο θέατρο Χυτήριο το 2012 με αφορμή μια θεατρική παράσταση που ανέβαινε τότε, στο πλευρό του Ηλία Παναγιώταρου. Σε βίντεο που μετέδωσε το Μega, φαίνεται ο 45χρονος -τότε 33 ετών- να βρίσκεται σε επεισόδια της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφέρεται ότι πήγαινε σε δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης που, όπως λέει το κανάλι, τότε υποστήριζε, και μιλούσε σε συναδέλφους του δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και μέσα σε αναρτήσεις του στα social media.