Στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών – Σύσταση της ΕΛ.ΑΣ. στους οδηγούς να αποφύγουν το κέντρο

Στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών – Σύσταση της ΕΛ.ΑΣ. στους οδηγούς να αποφύγουν το κέντρο

Σε ισχύ τίθενται σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πρωτεύουσα ενόψει του συλλαλητηρίου στις 18:30 στο Σύνταγμα - Δείτε φωτογραφίες του News

Στην Αθήνα έφθασαν ήδη οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, έχοντας πάρει θέση στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στο κέντρο φθάνει το κονβόι από την Εύβοια και ακολουθεί το κονβόι των αγροτών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Σε ισχύ τίθενται σταδιακά και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στις 6:30 το απόγευμα, καθώς αναμένεται να κλείσουν μία σειρά από κεντρικούς δρόμους. Την ίδια ώρα, αγρότες από την Κρήτη έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με πανό και συνθήματα, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Αγρότες από την Ημαθία και τον Έβρο φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα φθάνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα, αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Δείτε φωτογραφίες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος