Κώστας Πολυχρονόπουλος: «Δεν έχει κληθεί από καμιά Αρχή να καταθέσει οτιδήποτε»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: «Δεν έχει κληθεί από καμιά Αρχή να καταθέσει οτιδήποτε»

«Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ανώνυμες καταγγελίες» δηλώνει ο δικηγόρος του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας

Στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας έχουν μπει με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία κατηγορία σε βάρος του πελάτη μου, παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες». «Έχει ξεκινήσει μια έρευνα, αν τα χρήματα που προορίζονταν για τις ανάγκες της οργάνωσης πήγαν σε άλλους σκοπούς», διευκρίνισε ο κ. Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως «ο πελάτης μου δεν έχει κληθεί από καμιά Αρχή να καταθέσει οτιδήποτε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, αναρωτώμενος «πως θα αποκατασταθεί ο πελάτης μου, αν αποδειχθεί πως όλα αυτά είναι ψέματα και ο πελάτης μου δεν έχει κάνει καμιά παρανομία». Ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε, ότι «θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ανώνυμες καταγγελίες» και συμπλήρωσε πως στις επίσημες Αρχές «δεν υπάρχει καμία κατάθεση η καταγγελία για την υπόθεση».

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε: «Γιατί έγινε έρευνα τώρα; Οι οργανώσεις με καταστατικό ή χωρίς, που κάνουν φιλανθρωπικό έργο και συλλέγουν χρήματα από ανθρώπους, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Άρα, θα έπρεπε εξαρχής να βρίσκονται το μόνιτορ των Αρχών. Ο άνθρωπος αυτός διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, είπε από την πλευρά του ότι «η έρευνα έχει ανοίξει εδώ και 9 μήνες. Όλα καταδεικνύουν, πως αυτός ο άνθρωπος κατασπαταλούσε τα χρήματα σε δραστηριότητες προσωπικού τύπου. Υπάρχει ήδη ένας πολύ μεγάλος όγκος καταγγελιών για τον υποφαινόμενο. Υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες. Υπάρχουν καταγγελίες που ερευνώνται για πακιστανικά σούπερ μάρκετ. Πήγαιναν χωρίς δελτία αποστολής και πωλούνταν αλλού μετά. Στην τσέπη δεν έχει βάλει τίποτα».