Δολοφονία 31χρονου στο Μεσσολόγγι: Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια ο 51χρονος – Τι «θυμήθηκε»

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσσολόγγι: Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια ο 51χρονος – Τι «θυμήθηκε»

Τα ψέματα και οι υπεκφυγές - Το λάθος του που παραδέχθηκε

Ο 51χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι, δεν ομολόγησε ούτε ενώπιον της ανακρίτριας χθες, ότι αυτός πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπάμπη Κούτσικο, ωστόσο ανακάλεσε κάποια πράγματα από τις καταθέσεις που είχε δώσει στην Αστυνομία.

Μάλιστα, ο 51χρονος κρεοπώλης θυμήθηκε, ότι δεν άφησε τον 31χρονο αμέσως αφού τον παρέλαβε από το σπίτι του στα ΤΕΙ, αλλά έκαναν και μία βόλτα, που διήρκεσε 40 λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είχε τον εξής διάλογο με την ανακρίτρια:

Κατηγορούμενος: «Πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα. Ο Μπάμπης μου είπε "θα πάμε να συναντήσω κάποιον", δεν μου είπε ποιον, και συνεχίζαμε να κάνουμε βόλτες εκεί».

Ανακρίτρια: «Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;».

Κατηγορούμενος: «Όχι, δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες, γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, και κάναμε γύρες».

Ανακρίτρια: «Μπορείτε να μας δείξετε το σημείο;».

Κατηγορούμενος: «Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη το σημείο, γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη, πώς είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40-45 λεπτά».

Ανακρίτρια: «Για ποιον λόγο στην Αστυνομία είπατε, ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;».

Κατηγορούμενος: «Δεν το θυμάμαι ακριβώς, γιατί είπα 20 λεπτά στους αστυνομικούς και δεν είχα και το κινητό μου μαζί μου, για να βλέπω την ώρα».

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια για την κλήση διάρκειας 12 δευτερολέπτων που έκανε ο ίδιος στον Μπάμπη, απάντησε: «Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα εγώ». Σε ερώτηση γιατί απέκρυψε από την αστυνομία ότι πήγαν μια βόλτα σε αυτή την περιοχή και γιατί απέκρυψε από τη μητέρα του Μπάμπη, ότι πήγαν μια βόλτα εκεί, όταν έψαχνε το παιδί της, υποστήρισε ότι «δεν ήξερα ότι είναι αγνοούμενος μέχρι τότε και δεν θεώρησα σημαντικό να το πω, ότι πήγαμε βόλτα στα φωτοβολταϊκά».

«Το λάθος μου»

Η ανακρίτρια τον ρώτησε «για ποιον λόγο είπατε στους αστυνομικούς, ότι αποβιβάσατε τον Μπάμπη στον κόμβο ΤΕΙ, λίγο πριν τη διασταύρωση, 10 μέτρα πριν τη νησίδα και ότι μετά κάνατε αναστροφή και γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από μια στάση στο μίνι μάρκετ;» και ο κατηγορούμενος απάντησε: «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ούτε προφορικά, ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και γι’ αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό».

Για το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του το θύμα, είπε: «Είδα ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο. Δεν τον ρώτησα κάτι παραπάνω γι’ αυτό. Είδα την θήκη, αλλά δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιου άλλου. Εγώ ξέρω μόνο, ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο, ούτε φυσίγγια είδα. Όταν επιβιβάστηκε στο αμάξι, τον ρώτησα "τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;" και αυτός μου είπε "πάμε κάπου που με περιμένει κάποιος"».