Μητροπολίτης Δημητριάδος για ομόφυλα ζευγάρια: Με επιχειρηματολογία… Κουτσούμπα το κήρυγμα Ιγνάτιου

Μητροπολίτης Δημητριάδος για ομόφυλα ζευγάρια: Με επιχειρηματολογία… Κουτσούμπα το κήρυγμα Ιγνάτιου

«Είπε μια μεγάλη αλήθεια. Ίσως δεν θα εισακουστεί, όπως θα 'πρεπε, σημασία έχει όμως να λέγονται οι αλήθειες»

Κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας απ' αυτά τάχθηκε σήμερα στο κυριακάτικο κύρηγμα του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος ταυτίστηκε με τις απόψεις που διατύπωσε προ ημερών στη Βουλή ο... γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση, πώς ένας αρχηγός κόμματος, που κανείς δεν θα το περίμενε ίσως, πέραν από άλλα, είπε μια μεγάλη αλήθεια αυτές τις ημέρες. "Ακούστε" λέει "μην μα κοροϊδεύετε, ο γάμος των ομοφυλοφίλων ουσιαστικά οδηγεί στην τεκνοθεσία, με αποτέλεσμα να καταργείται η έννοι ατης πατρότητος και της μητρότητος". Και αυτό λέει ο ίδιος "είναι βαρβαρότητα, οπισθοδρόμηση, είναι εκμετάλλευση της γυναίκας που θα γεννάει, για να μεγαλώσουν κάποιοι άλλοι τα παιδιά της". Είπε μια μεγάλη αλήθεια. Ίσως δεν θα εισακουστεί, όπως θα 'πρεπε, σημασία έχει όμως να λέγονται οι αλήθειες, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των πραγμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο Ιγνάτιος.

«Ελπίζω ότι αυτήν την αλήθεια θα την πει και η Ιεραρχία μας, που συνέρχεται με όλους μας του Μητροπολίτες την Τρίτη. Εμείς θα καταθέσουμε την αλήθεια της πίστεως, θα καταθέσουμε την παράδοση που έχουμε παραλάβει και τις αξίες που έχει αυτός ο τόπος. Κατά τ' άλλα όπως και πάλι έχω πει, εμείς ούτε νομοθετούμε, ούτε κυβερνάμε, εμείς είμαστε απλώς πνευματικοί πατέρες, αλλά θέλουμε να τονίσουμε την αξία της πατρότητος και της μητρότητος, για να μεγαλώσει φυσιολογικά ένα παιδί σε αυτόν τον κόσμο» κατέληξε.