Greek Mafia: Νέα ντοκουμέντα από εμπρηστική επίθεση σε παράνομο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Greek Mafia: Νέα ντοκουμέντα από εμπρηστική επίθεση σε παράνομο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Δύο από τους αλλοδαπούς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για ανθρωποκτονία το 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας

Έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα, οι ρόλοι και η πιθανή διασύνδεσή τους με παλαιότερες εγκληματικές ενέργειες, διεξάγουν οι αρχές, αναζητώντας τα ίχνη όχι μόνο της Greek Mafia, αλλά και της Ουκρανικής μαφίας που φαίνεται να δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Ο αιματηρός κύκλος των δολοφονικών επιθέσεων στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος κρύβει πληθώρα στοιχείων, που η Αστυνομία εξετάζει με προσοχή. Νέες φωτογραφίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ απο την επίθεση μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στον Ασπρόπυργο. Η επιθεση είχε σημειωθεί στις 16 Ιουνίου 2023 στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί έκαψαν στη συνέχεια το βαν, με το οποίο έφτασαν στο σημείο και διέφυγαν με δύο επιπλέον ΙΧ. Το ένα ενεπλάκη σε τροχαίο και οι τρεις επιβάτες το εγκατέλειψαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Από την εξέταση του οχήματος στα εργαστήρια της Αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν δύο μέλη της συμμορίας, ένας Αλβανός και ένας 29χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που φαίνεται ότι συμμετείχε και στην απόπειρα δολοφονίας του 47χρονου ομογενή στο χωριό Σβορώνος Πιερίας.

Ο 26χρονος Αλβανός φέρεται να συμμετείχε και στην πυρπόληση του οχήματος, που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη στο Μαυροβούνιο, καθώς με άλλα μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση με θύμα Έλληνα έμπορο λαθραίων τσιγάρων, καθώς έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό, πως αρκετοί Έλληνες έχουν αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα με λαθραία τσιγάρα και στο Μαυροβούνιο. Στην επίθεση αυτή συμμετείχε και ένας Έλληνας σεσημασμένος κακοποιός, ο οποίος αναζητείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι εντολές για τα συμβόλαια θανάτου δίνονται μέσα από τον Κορυδαλλό, όπου κρατούνται πολλά κορυφαία στελέχη της Greek Mafia, ενώ οι ομογενείς κακοποιοί, όπως αυτοί που συνελήφθησαν, είναι απλώς τα εκτελεστικά όργανα. Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα της ΕΡΤ φαίνονται μέλη της ρωσόφωνης μαφίας να φθάνουν στις 10 Ιουνίου 2023 με μηχανή μεγάλου κυβισμού και αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις βενζινάδικου συμφερόντων του Γιάννη Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο και με την απειλή Καλάσνικοφ και πιστολιών ακινητοποιούν τον υπάλληλο του πρατηρίου και τον φύλακα του υπαίθριου πάρκινγκ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο, οι δράστες παρέδωσαν για λόγους αντεκδίκησης στις φλόγες φορτηγά, βυτιοφόρα και επιβατικά αυτοκίνητα. Επτά ημέρες αργότερα οι λαθρέμποροι τσιγάρων με ένα βαν και δύο αυτοκίνητα φτάνουν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, και με την απειλή βαρύ οπλισμού ακινητοποιούν τους εργάτες του παράνομου εργοστασίου καπνικών προϊόντων, βάζουν φωτιά στο εμπόρευμα και προκαλούν φθορές στον εξοπλισμό. Το παράνομο εργοστάσιο διαχειρίζονταν ο αποκαλούμενος «Θείος Τζο», Γιάννης Σκαφτούρος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ήταν τα τελευταία χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Greek Mafia, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας. Είχαν προηγηθεί η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και η διπλή δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023. Οι εκτελεστές που συμμετείχαν και στις τρεις δολοφονίες, είναι ένας έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας 40χρονος ομογενής, ένας 39χρονος που έχει συλληφθεί επίσης και ακόμη ένα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά βρέθηκε γενετικό του υλικό στη κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία Σκαφτούρου, αλλά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να παρακολουθούν τον Βασίλη Ρουμπέτη.

Δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στη λαθραία διακίνηση τσιγάρων από την Ελλάδα στην Ευρώπη, είχαν θεωρηθεί ύποπτα για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει η συμμορία τους το 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας.