Ουκρανική μαφία εναντίον Greek Mafia – Οι δολοφονίες, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και οι μυθικοί τζίροι

Ουκρανική μαφία εναντίον Greek Mafia – Οι δολοφονίες, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και οι μυθικοί τζίροι

Εκτός από τις εκτελέσεις Σκαφτούρου-Ρουμπέτη, οι Αρχές εκτιμούν ότι η ίδια ομάδα ευθύνεται και για την πρόσφατη δολοφονία του Ζαμπούνη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των συμμοριών της νύχτας, με Ουκρανούς μαφιόζους να έχουν αντικαταστήσει την Greek Mafia και να έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον πόλεμο για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA και της Ηρώς Καριοφύλλη, στην Αστυνομία πιστεύουν, ότι οι δύο συλληφθέντες και άλλοι σκληροί κακοποιοί από την Ουκρανία ήρθαν στην Ελλάδα και έγιναν εκτελεστές και σύντομα η συμμορία έγινε το Νο1 της νύχτας. Μάλιστα, η ομάδα αυτή είχε επικεντρωθεί στο λαθρεμπόριο τσιγάρων -κυρίως- και καυσίμων και αυτό γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν, η εκβίαση καταστημάτων δεν έχει χρήματα, ενώ ο τζίρος από τα λαθραία τσιγάρα που έφευγαν για την Ευρώπη, είναι… μυθικός, αφού είναι χαρακτηριστικό, πως στην Αγγλία ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 15 ευρώ και το ίδιο στην Ουκρανία μόλις 2 ευρώ.

Η ομάδα των Ουκρανών μαφιόζων είχαν μια ομάδα στην Αθήνα, με αρχηγό έναν συμπατριώτη τους, η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, αλλά και ένα «υποκατάστημα» στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία ανθρώπου της νύχτας προ ετών, όπως ανέφερε ο ALPHA. Σύμφωνα δε με την Ηρώ Καριοφύλλη, πηγές της Αστυνομίας δηλώνουν με βεβαιότητα, ότι η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω και από την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, μόνο που μέχρι στιγμής γι' αυτήν δεν έχουν ακόμη στοιχεία.

Τα λάθη των Ουκρανών μαφιόζων

Για να φθάσει στην εξιχνίαση των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη, χρειάστηκε να εντοπίσουν οι αστυνομικοί στοιχεία, που άφησαν πίσω τους οι Ουκρανοί εκτελεστές. Η υπόθεση άρχισε να εξιχνιάζεται από έναν τυχαίο έλεγχο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης σε κλεμμένο αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο τον Μάιο του 2023, όπου βρέθηκε μία κουκούλα Full Face και στην οποία εντοπίστηκε DNA ενός εκ των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όπως προέκυψε από το στίγμα που εξέπεμπαν, χρησιμοποιήθηκαν στην παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Έτσι, οι αστυνομικοί συσχέτισαν τα δύο συμβόλαια θανάτου. Στους Ουκρανούς εκτελεστές αποδίδουν οι διωκτικές αρχές και την απόπειρα δολοφονίας ενός 47χρονου από το Ουζμπεκιστάν στην Πιερία τον περασμένο Ιούλιο. Το θύμα γλίτωσε από τις σφαίρες, ωστόσο πέθανε λίγο αργότερα από έμφραγμα.

Ο Γεωργιανός «Ολλανδός»

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 41χρονος από την Γεωργία που συνελήφθη στα Ιωάννινα και κρατείται από τον Νοέμβριο του 2023 στις φυλακές Λάρισας, χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα Ολλανδού υπηκόου για τις αγορές οχημάτων στην Ελλάδα. Αν και το πρόσωπο της ταυτότητας είναι ανύπαρκτο στην Ολλανδία, ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να εκδόσει ΑΦΜ και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης δύο εταιρειών.