Ραγδαίες εξελίξεις για την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Πιθανόν να εκδοθεί ένταλμα κατά του 50χρονου κρεοπώλη»

Ραγδαίες εξελίξεις για την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Πιθανόν να εκδοθεί ένταλμα κατά του 50χρονου κρεοπώλη»

«Μπορεί το πτώμα να βρίσκεται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας», λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ο οποίος παραμένει άφαντος επί 14 ημέρες. Ο 50χρονος κρεοπώλης κλήθηκε χθες, Τετάρτη (17.01.2024), να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και διευκρινίσεις σε ερωτήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 31χρονου κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση εναντίον του κρεοπώλη.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης είπε ότι σήμερα δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του κρεοπώλη.

«Ενδεχομένως να ασκηθεί σήμερα ποινική δίωξη», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μεταξύ του αγνοούμενου και του κρεοπώλη προκύπτει ότι ο 50χρονος «έχει τσακωθεί με την αλήθεια και λέει ψέματα».

 

Στο μεταξύ, τα πρόσωπα – «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη στο Μεσολόγγι είναι πέντε: ο 50χρονος κρεοπώλης, που βρίσκεται διαρκώς στο «κάδρο» της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του, που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Να σημειωθεί ότι και οι πέντε έχουν δεχθεί ερωτήσεις για την εξαφάνιση του 31χρονου, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους. Μια σειρά από βασικά ερωτήματα, όμως, παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο «κόκκινο».

Ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Ο ίδιος, πάντως, επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες τη μέρα της εξαφάνισης. Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος, για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Καλλιακμάνης: «Τα στοιχεία είναι επαρκή»

«Φαίνεται να επικοινωνούν και πριν και μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, φαίνεται ότι έχουν σβηστεί κάποια στοιχεία», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η αστυνομία πήρε το τηλέφωνο αυτού του ανθρώπου, το έχει δώσει στη ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), να δούμε τι θα βγει και από εκεί, τι λέγανε καταρχήν και γιατί προσπάθησαν να αποκρύψουν κάποια στοιχεία. Να δούμε ποιος είναι ο ρόλος του και αν εμπλέκεται κάπου. Ίσως αυτός ο άνθρωπος να γνωρίζει κάτι. Αν θέλετε την άποψή μου, το πού είναι ο Μπάμπης, το γνωρίζει σίγουρα ένα άτομο μόνο. Μπορεί το πτώμα να βρίσκεται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, δηλαδή να έχουν περάσει από το σημείο πολλές φορές ή κοντά εκεί στο σημείο που βρίσκεται οι αστυνομικοί. Είναι δύσκολο αυτήν την περιοχή να την ψάξεις, να βρεις κάτι, αν κάποιος το έχει αποκρύψει με επιμελή τρόπο, είτε μέσα στο νερό είτε στο χώμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο»

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη:

«Αν εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο σε μια εγκληματική ενέργεια και στην απόκρυψη ενός πτώματος, τότε πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο. Αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο, λογικά κάτι θα τον έδενε με την υπόθεση».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Πιστεύω ότι είναι επαρκή τα στοιχεία σε περίπτωση που τον πάρουν ανωμοτί κατάθεση και στείλουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα μαζί με τον ίδιο πρωινές ώρες, ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη και κατόπιν η υπόθεση να πάει στον ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει για ένταλμα σύλληψης ή όχι. (…) Τα στοιχεία είναι επαρκή».