Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης από το ΕΒΕΑ

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης από το ΕΒΕΑ

Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Περιφέρειας Αττικής από το ΕΒΕΑ

Το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΒΕΑ), ως δικαιούχος, έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης: «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Περιφέρειας Αττικής - ΕΒΕΑ» με κωδικό ΟΠΣ 5071100, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

 

Η Πράξη αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσπάθεια παρέμβασης μέσω της παροχής υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης (με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 11 εκπαιδευτικά προγράμματα) και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων σε 1.500 εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης. Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια 80 ωρών και με την ολοκλήρωση αυτού, οι ωφελούμενοι συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων / δεξιοτήτων που απέκτησαν. Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις, με την προϋπόθεση πως έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης.

 

Κατά τον Α’ Κύκλο Επιλογής υποβλήθηκαν 2.296 αιτήσεις, από τις οποίες η Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων της Πράξης ανέδειξε 1.325 επιτυχόντες. Έως τα μέσα Ιανουαρίου 2024, έχουν ολοκληρωθεί:

• Πάνω από 1.300 συνεδρίες συμβουλευτικής, που αφορούν σε πάνω από 575 ωφελούμενους, • 7 τμήματα κατάρτισης με ειδικότητες «Στέλεχος Διαχείρισης Οργανωσιακής Κουλτούρας και Καινοτομίας», «Ειδικός Social Media Marketing», «Στέλεχος οργάνωσης και διαχείρισης έργου», και «Ειδικός Digital Marketing και Online Branding στην δημιουργική βιομηχανία» • Πάνω από 11.500 ώρες σύγχρονης και ασύγχρονης κατάρτισης για παραπάνω θεματικά αντικείμενα,
• Πάνω από 140 ωφελούμενοι συμμετείχαν σε εξετάσεις πιστοποίησης.

 

Κατά την ολοκλήρωση της υλοποίησης του Α’ Κύκλου, θα προκηρυχθεί και Β’ Κύκλος Επιλογής προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 1.500 ωφελούμενων. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των κανόνων για τη συμμετοχή στην Πράξη αναφέρεται στην οικεία Πρόσκληση, καθώς και στην διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την ταυτόχρονη συμμετοχή ωφελουμένων σε διαφορετικές συγχρηματοδοτούμενες Πράξεις.