Νέα τουρκική πρόκληση κατά Καλύμνιων ψαράδων στα Ίμια

Νέα τουρκική πρόκληση κατά Καλύμνιων ψαράδων στα Ίμια

Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε τις απειλές ανδρών της τουρκικής ακτοφυλακής που καλούσαν τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την περιοχή

Νέα πρόκληση των Τούρκων ανοιχτά των Ιμίων καταγράφηκε σε βίντεο-ντοκουμέντο, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, στο οποίο φαίνονται άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να απειλούν Καλύμνιους ψαράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ΑΝΤ1, το προκλητικό περιστατικό σημειώθηκες πριν από τρεις ημέρες στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μεταξύ τουρκικής ακτοφυλακής και των Καλύμνιων ψαράδων. Στο βίντεο διακρίνονται τρεις άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται πάνω σε μία φουσκωτή λέμβο και να πλησιάζουν απειλητικά προς το καΐκι των ψαράδων. Τους λένε να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή, όπου ψαρεύουν και κινούνται απειλητικά προς το μέρος τους, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Μάλιστα δεν διστάζουν, όπως ακούγεται και στο βίντεο, να επιχειρήσουν να τους τρομοκρατήσουν, επιδεικνύοντας ακόμα και τον οπλισμό που φέρουν. Αμέσως οι ψαράδες ειδοποιήσαν το Λιμενικό, ενώ μετά από λίγα λεπτά οι Τούρκοι λιμενικοί αποχώρησαν προς τα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η λέμβος στάλθηκε από μεγαλύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, που παρακολουθούσε λίγο πιο μακριά.

Στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων κάθε Δεκέμβριο και Ιανουάριο σημειώνονται σειρά περιστατικών, καθώς αυτή είναι η λεγόμενη «εποχή της τσιπούρας».